Afbeelding

Actie tegen plastic en zwerfafval

Door: Sandra Broosus Algemeen

HALDERBERGE - Team D66 Halderberge wil de plastic soep en het zwerfafval aanpakken door te gaan plandelen = plastic en afval rapen en wandelen.

We willen een schone leefomgeving zonder plastic en zwerfafval. Wij geloven dat schoon een belangrijke voorwaarde is voor een algemeen gevoel van welzijn. We willen Halderberge schoner maken en daarom komt team D66 Halderberge in actie!

Twee vliegen in één klap

We willen twee vliegen in één klap slaan:

- een bijdrage leveren aan een schoon Halderberge zonder plastic en zwerfafval;

- het aanpakken van één van de grootste ergernissen van onze inwoners.

Plandelen

Plandelen is een leuke manier om met elkaar buiten in beweging te zijn en Halderberge schoner te maken. En zo doen we het, op gepaste afstand samen.

Vanaf zaterdag 1 mei 2021 gaan we de eerste zaterdag van iedere maand plandelen. We starten op 1 mei in Hoeven, zijn op 5 juni in Oud Gastel en 3 juli in Oudenbosch. Na de zomervakantie gaan we ook naar Stampersgat en Bosschenhoofd.

Bewustwording

Uiteraard begint het bij bewustwording als gaat om het tegengaan van plastic en zwerafval. We vinden het goed dat vanaf de eerste klas van de basisschool in Halderberge hier aandacht aan wordt besteed.

Wij willen als groene partij het goede voorbeeld geven. We willen iedere maand in actie komen en niet alleen op de landelijke opschoondag.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief