Foto: Brigit Antens

Hoeven gaat dit jaar voor ‘gewone’ Polderloop

HOEVEN - Het bestuur van de Hoevense Polderloop gaat een vergunning aanvragen voor het organiseren van de 40e editie van het populaire loopevenement op dinsdag 17 augustus aanstaande.


“Gezien de huidige verruimingen van de Corona maatregelen lijkt het kansrijk dat we dit jaar weer een reguliere Hoevense Polderloop kunnen organiseren”, vertelt een optimistische voorzitter Arnold Augustijn na afloop van de bestuursvergadering.

Gezellige sfeer

Hoewel de organisatie vorig jaar prima tevreden was over de digitale versie, gaat er toch niks boven een echte loop met een gezamenlijke start met honderden lopers bij de boerderij van de familie Braspenning aan de Brede Balrouw. “Allemaal gelijk starten, dat is onze traditie, dat zorgt voor een prima sfeer. Met aan de finish een appel en een glas ranja”.

Jeugd en toekomst

Speciale aandacht dit jaar voor de jeugd, die door lockdowns extra lijkt te zijn getroffen. “Dat geldt voor de deelnemers, maar zeker ook voor onze goede doelen, die door de schoolsluitingen extra in de problemen kwamen. We gaan een paar extra stappen zetten om dat gat te dichten.”

Eind deze maand zullen de regionale scholen op de hoogte worden gebracht van de plannen van de Hoevense Polderloop. Meer informatie is ook te vinden op www.hoevensepolderloop.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief