Foto: Politie.nl

Man uit Bosschenhoofd (35) en jongen uit Oudenbosch (16) melden zich voor voetbalrellen

HALDERBERGE - De politie toont vandaag opnieuw beelden van de relschoppers die na afloop van de wedstrijd NAC-NEC onder andere de politie hebben belaagd. Een aantal verdachten hebben zich, na de al eerder vrijgegeven beelden, gemeld bij de politie. Vandaag worden er nieuwe beelden gedeeld. Twee Halderbergenaren hebben zich al gemeld.


Afgelopen vrijdag deelde de politie de eerste beelden. Drie mannen uit Breda (22, 27 en 32 jaar), een 35-jarige man uit Bosschenhoofd en een 16-jarige jongen uit Oud-Gastel zijn deze week als verdachten aangehouden. Zij meldden zich bij de politie nadat op 4 juni hun geblurde foto’s werden vrijgegeven. Naar drie andere verdachten, waarvan gelijktijdig afbeeldingen werden geplaatst, wordt nog gezocht. Indien hun identiteit niet bekend wordt, gaat de politie binnenkort herkenbare beelden tonen.

Beelden

Op zondag 23 mei speelde NAC de belangrijke finale tegen NEC. De Bredase club verloor en na afloop van de wedstrijd ontstonden er forse rellen. Er werden onder andere vuurwerk en stenen naar de politie gegooid en er werden flinke vernielingen gepleegd. Tientallen agenten deden achteraf aangifte. De politie deelt nu beelden van belangrijke verdachten die betrokken waren bij de rellen. “Aanvankelijk zijn de verdachten ‘geblurd’ te zien, maar als zij zich niet melden, zullen herkenbare beelden getoond worden”, schrijft het Openbaar Ministerie in een bericht. 

Rellen

Op de dag van de rellen werden zes verdachten aangehouden. Na onderzoek van de beschikbare videobeelden schat het OM dat er uiteindelijk tientallen verdachten betrokken zijn bij de ongeregeldheden. Daarnaast hebben inmiddels 22 politieagenten op persoonlijke titel aangifte gedaan en melding gemaakt van een geweldsmisdrijf. Meerdere agenten raakten namelijk gewond tijdens de rellen. Bovendien hebben de gemeente Breda, NAC en verschillende gedupeerden, waarvan bijvoorbeeld de auto is geraakt, schademeldingen gedaan.

Ernstige schade

De Officier van Justitie benadrukt dat iedereen die verantwoordelijk gehouden kan worden voor de rellen zich voor de rechter moet verantwoorden. Dat uitgangspunt is leidend. “Bovendien gaat zorgvuldigheid voor snelheid. Daarvoor zijn de gepleegde feiten te ernstig en is de schade aan alle betrokken partijen en goederen te groot.”

Alle beelden van de verdachten vind je hier.

Oproep politie
- Herken jij jezelf op de beelden? Meld je dan.
- Herken jij één van de verdachte(n)? Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld bij uw tip altijd het nummer dat op de foto staat.
- Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
- Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar u uw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief