Foto: Archief de Bode

Woningzoekers opgelet! Hoeven krijgt 65 nieuwe woningen

HOEVEN - Er komen 65 woningen in het nieuwe woningbouwplan aan de Bovendonksestraat in Hoeven. 45 daarvan worden gebouwd op gemeentegrond, 20 woningen betreffen appartementen van een ontwikkelaar. Het gebied krijgt de naam de Bovendonken.


“Op 19 december 2019 heeft de gemeenteraad besloten gronden aan te kopen langs de Bovendonksestraat in Hoeven voor de ontwikkeling van woningbouw. Voor het gebied is een verkavelingsschets en beeldkwaliteitsnotitie opgesteld. In deze notitie zijn de randvoorwaarden beschreven waaraan de nieuwe woonwijk moet voldoen. In deze notitie staat beschreven dat er verschillende woningtypes en vrije kavels ontwikkeld kunnen gaat worden binnen een duurzaam ingerichte, groene omgeving”, laat de gemeente weten.

Door een samenwerking met Somnium Real Estate B.V. wordt het plan aan de zuidzijde voorzien van een appartementencomplex en ook een goede bereikbaarheid en verkeersontsluiting voor het planmogelijk gemaakt. Somnium is de initiatiefnemer van de ontwikkeling van de appartementen op het huidige volkstuinencomplex. De gemeente denkt mee met de volkstuinenvereniging over een alternatieve locatie. “De volkstuinvereniging had een nieuwe locatie op het oog, maar de grondeigenaar wil bij nader inzien niet meewerken. Momenteel worden er dan ook gesprekken gevoerd over twee andere locaties. Daar hopen we op korte termijn duidelijkheid over te hebben”, aldus wethouder Hans Wierikx.

Het ontwerp stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsnotitie worden eind juni beschikbaar gesteldop de website en gepresenteerd aan de omwonenden en belangstellenden. Gelet op de huidige corona-richtlijnen wordt geen fysieke informatiebijeenkomst georganiseerd, wel wordt een onlinesessie georganiseerd. De digitale bijeenkomst is gepland op 29 juni 2021. Tijdens deze bijeenkomstkunnen omwonenden en belangstellenden hun aandachtspunten kenbaar maken. Voor deze ontwikkeling is een bestemmingsplanwijziging nodig. Het ontwerp bestemmingsplan wordt eind 2021 ter inzage gelegd en in het voorjaar van 2022 behandeld door de gemeenteraad. Ook wordt gestart met het inrichtingsplan van het openbaar gebied.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief