Bob Schreurs en Kees-Jan van Spaandonk, Sinterklaascomité Oudenbosch
Bob Schreurs en Kees-Jan van Spaandonk, Sinterklaascomité Oudenbosch Foto: Johan Wagenmakers

Kees van Spaandonk geeft voorzittershamer Sinterklaascomité door aan zoon Kees-Jann Kees-Jan doorgaf.

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

In Oudenbosch kwam Sint Nicolaas traditiegetrouw per boot in de haven aan. Aandacht was er voor Kees van Spaandonk, die na 55 jaar de voorzittershamer van het Sinterklaascomité aan zijn zoon Kees-Jan doorgaf.

“Als opwarmertje zorgden we vooraf voor klein vermaak. Rond de klok van een uur kwam de boot de haven ingevaren. De pieten kwamen van boord en deelden voorverpakt snoep en mandarijnen uit,” vertelt Bob Schreurs namens het Sinterklaascomité. Er waren ook enkele glutenvrije pieten bij aanwezig die trakteerden. “Vanuit het podium van de haven stapte de Sint op zijn paard, maar hij ging niet eerder weg voordat hij alle kinderen een hand had gegeven. Tijdens de rondrit door het centrum naar het Jezuïtenplein achter de harmonie waren er danspieten en coole piet.”

Voor Kees-Jan van Spaandonk (41) is het een bijzondere dag. Hij volgt vandaag zijn 79-jarige vader Kees op als voorzitter van het Sinterklaascomité, waarmee de derde generatie deze al 90-jarige traditie voortzet. “Mijn opa Jan is er destijds mee gestart en mijn vader is maar liefst 55 jaar voorzitter geweest. Hoewel ik er op de dag zelf al een paar jaar nauw bij betrokken ben, wordt het stokje vandaag dus officieel aan mij doorgegeven.” Na het welkom heten van Sint Nicolaas werd Kees van Spaandonk op het podium geroepen, door burgemeester Roks toegesproken en bedankt voor zijn grote inzet voor het sinterklaasfeest. Voor zijn vele werkzaamheden kreeg hij van het Sint Nicolaas Genootschap Nederland een oorkonde overhandigd.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief