Pascal van Caam houdt zijn tegenstander van de bal.
Pascal van Caam houdt zijn tegenstander van de bal. Foto: Roelie 't Jong

SC Gastel 1 verliestin Ridderkerk

OUD GASTEL - Na de bekerclash tegen Victoria’03, moest SC Gastel het euforische gevoel van de overwinning maar ook de treurnis van de extra opgelopen blessures achter zich laten. Drie dagen later moest het zich weer klaarmaken voor de wedstrijd tegen Slikkerveer in Ridderkerk. Helaas bleek dit goed huwelijk. Gastel verloor van een mindere ploeg de scheidsrechter en van zichzelf. Door de extra opgelopen blessures kon trainer de Rooij niet beschikken over meerdere spelers.

Gastel begon aan de wedstrijd, maar eerst moest assistent Tak gaan zitten van de scheidsrechter. Er mocht namelijk maar 1 persoon naast de dug out staan, aldus de scheids. Dit was het begin van een kansloze middag. Gastel had wel het overwicht, maar tot echt hele grote kansen kwam het niet. Matthijs Nagtzaam kreeg een goede schietkans, maar zag zijn schot helaas over gaan. Gastel was de bovenliggende partij, Slikkerveer hanteerde vooral de lange bal en gokte op de snelheid voorin. Dit bleek halverwege de eerste helft succes te hebben. Hoewel vlagger Van Doormaal zijn vlag omhoog stak, werd hij totaal genegeerd door de scheidsrechter. Toch knap als je heel de wedstrijd niet over de middenlijn komt en dan toch kan zien dat het geen buitenspel is.
We moesten ermee dealen en het was 1-0. Gastel liet zich meeslepen in het spel van de scheidsrechter en pakte zodoende onnodig een aantal gele kaarten.
De ruststand bleef op 1-0 steken.

Tweede helft
Na de rust moest Gastel het gas erop gooien snel de gelijkmaker maken. Helaas bleek dit niet het geval. Na een goede actie van Matthijs, schoot Keano de 1-1 binnen. De grensrechter stak zijn vlag in de lucht, maar uiteraard floot de beste man nu wel. Terwijl hij precies op hetzelfde plek stond als waar hij onze grensrechter liet staan. Gastel liet zich gaan en dit resulteerde in de eerste rode kaart van Matthijs. Wat de scheidsrechter daarna klaarspeelde was buiten alle proporties. Hij botste tegen Luc op, ze vielen op elkaar en Luc kreeg geel, wegens het onderuit halen van de scheidsrechter. Best knap als je voor hem loopt.

Gastel was ondanks de 10 man toch de betere partij. Toen even later Luc toch het veld moest verlaten, wegens commentaar, werd het voor Gastel wel heel moeilijk. Toch bleef het gek genoeg de betere ploeg. Toen even later de 2-0 viel, leek het lot beslecht. Echter was het Bart die knap de 2-1 tegen de touwen kopte.
Jurgen en Ricardo kwamen er nog in met verse benen. Helaas bleek de 3-1 de laatste minuut toch de genadeklap.