Afbeelding
Foto: Politie.nl

Rijbewijs afgepakt van automobilist (33) na veroorzaken ongeval in Oudenbosch

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

OUDENBOSCH - Twee auto’s zijn zaterdagavond op de Markweg in Oudenbosch frontaal tegen elkaar gebotst. In een auto zat een ouder echtpaar uit Oudenbosch, in de andere auto een 33-jarige man uit Standdaarbuiten. Hij bleek onder invloed van alcohol en/of drugs.

Toen agenten ter plaatse kwamen waren alle inzittenden al uit hun auto’s en werden ze onderzocht door ambulancemedewerkers. Alle drie de betrokkenen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hun auto’s konden niet meer rijden omdat ze zo beschadigd waren. De voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf.

De 33-jarige man moest in het ziekenhuis een bloedproef ondergaan. Hij weigerde echter overal aan mee te werken, terwijl hij overduidelijk onder invloed was. Zijn rijbewijs is ingevorderd door de politie. De officier van justitie beslist later of hij het document nog terug krijgt. Tot die tijd mag hij geen enkel voertuig besturen waar een rijbewijs voor nodig is. Omdat het vermoeden bestaat dat deze meneer niet geschikt is om auto te rijden, hebben agenten een melding gedaan bij het CBR. Die instantie zal een onderzoek instellen naar de rijgeschiktheid van de man uit Standdaarbuiten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers en voor het rijden onder invloed.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief