Afbeelding
Foto: Politie.nl

Honderd kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

ROOSENDAAL / HALDERBERGE - De politie heeft donderdag 30 december tijdens een actie in Roosendaal en omgeving zeker honderd kilogram zwaar illegaal vuurwerk opgespoord. De actie vond plaats met boa’s in de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Rucphen en Moerdijk.

Twee politie-eenheden meldden zich rond 19.10 uur bij een woning aan de Nieuwe Hoofdweg in Zegge. De politie had een melding gekregen dat in het huis zwaar vuurwerk  lag. Op zolder vonden agenten dertig kilogram. Rond 21.20 uur vond de politie in een woning aan de Prinses Margrietstraat in Willemstad vijf kilo illegaal vuurwerk. Rond 22.45 uur was het in een schuur bij een woning aan de Maxburgh in Roosendaal weer raak met ongeveer driehonderd Cobra’s (17 kilogram) en twaalf shells (vijftien kilo). Rond 23.00 uur werd de actie in een woning aan de Gagelrijzen in St. Willebrord afgerond. Verspreid in de woning vonden agenten 35 kilo illegaal vuurwerk.

Processen-verbaal

Al het illegaal vuurwerk zijn in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. De eigenaren zullen worden verhoord en tegen hen worden processen-verbaal opgemaakt.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief