Afbeelding

Bas van ‘t Wout verlaat politieke arena

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Bas van ‘t Wout stopt met de politiek. Dat laat de Hoevenaar weten op zijn LinkedIn-pagina. Na een burn-out heeft hij dit besluit genomen. “Nu ga ik met veel energie op zoek naar een nieuwe uitdaging”, zo zegt hij.   

“Halverwege 2021 moest ik helaas mijn werk neerleggen door een burn-out. Inmiddels ben ik gelukkig weer helemaal hersteld. Het was een moeilijke, maar ook leerzame periode. Het heeft me ook aan het denken gezet over wat ik de komende jaren wil doen. Dat heeft voor mij tot de conclusie geleid dat ik (in ieder geval voor nu) afscheid neem van de politiek. Ik kijk terug op veel mooie jaren: als raadslid in Amsterdam, als lid van de Tweede Kamer, vicefractievoorzitter, staatssecretaris en minister. Nu ga ik met veel energie op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dank aan alle mooie en interessante mensen met wie ik heb mogen samenwerken. We zien elkaar hopelijk weer snel!”, zo bericht Van ‘t Wout. 

2020 en 2021 waren behoorlijk hectisch jaar voor politicus Bas van ’t Wout. Hij veranderde in korte tijd meerdere keren van functie en kreeg een stevig pakket op zijn bord: demissionair Minister van Economische zaken. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief