Foto: Johan Wagenmakers

Osterloh over werk N640: ‘Mensen moeten beseffen dat ze voor ons aan de weg werken.’

Uiteraard ervaren aanwonenden, bestemmingsverkeer en ondernemers de meeste overlast van deze tijdelijke afsluiting. Een van de aanwonenden is oud-burgemeester André Osterloh.


“Het is een groot werk en het loopt tot dusver goed. Juist bij mij voor de deur is een groot stuk uit de weg gefreesd, waardoor ik mijn auto niet op de oprit kan zetten. Met medewerking van de buren staat deze nu tijdelijk daar,” zegt hij. Het is volgens Osterloh een goede zaak dat ze alle werkzaamheden in een keer aanpakken. “Er wordt goed samengewerkt.” Dat er nu minder verkeer over de rondweg raast bevalt Osterloh wel. “Van het doorgaande verkeer hebben wij als omwonenden veel last. Zeker van het vele vrachtverkeer. Dat is soms erg vervelend. Er wordt bovendien veel te hard gereden. Zeker ’s avonds. Dan zijn er van die idioten die dan denken dat de weg voor hen alleen is. Waar halen ze het vandaan?,” verzucht hij. 

Het is hem ook opgevallen dat sommige weggebruikers de wegafzettingen aan hun laars lappen. “De slagboom aan de kant van Oudenbosch is al kapotgereden en lag dubbelgevouwen aan de kant van de weg.  Als afsluiting waren bij de Palingstraat grote zakken zand gezet. Deze zijn ook al kapot gesneden. Veel fietsers rijden gewoon door, zelfs elektrische fietsen komen met hoge snelheid voorbij gereden. Mensen moeten beseffen dat die mensen voor ons aan de weg werken en graag ongestoord door willen werken. Nu moeten ze constant waakzaam zijn en schrikken ze nogal eens van snel voorbij rijdende auto’s.” Osterloh beseft dat het ook een teken van deze tijd is. “Mensen willen niet beknot worden in hun vrijheid. Ze mopperen over het omrijden, maar zover is dat toch niet? Ik hoop van harte dat mensen eens wat meer rekening houden met de mensen die aan de straat werken,” merkt hij tot slot op.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief