Jubilarissen v.l.n.r.: Adri Verweij, Denie de Jong, Martien Schumacher
Jubilarissen v.l.n.r.: Adri Verweij, Denie de Jong, Martien Schumacher Foto: Piet Derks

Drie jubelarissen voor Kiwanis club Halderberge

Algemeen

OUDENBOSCH - In 1993 werden de eerste stappen gezet om een Kiwanis club op te richten in Oudenbosch en omgeving. Op 20 november 1999 werd het een officiële club met 20 leden. Kiwanis clubs zijn vriendenclubs met een missie: zich inzetten om kinderen te helpen die een steuntje in de rug nodig hebben. Het motto van Kiwanis, een wereldwijde organisatie van service clubs met ruim 190.000 leden, heeft als motto: “Serving the Children of the World”.

De Kiwanisleden van Halderberge Rucphen hebben sindsdien elk jaar weer mooie projecten georganiseerd waar de deelnemers konden genieten van prachtige muziek, Kerstconcerten in de Basiliek, gezellige netwerkbijeenkomsten, kunstveilingen en culinaire festiviteiten (waaronder de succesvolle haringproeverijen). De opbrengst kon geschonken worden aan een goed doel. Ruim € 150.000 is er gerealiseerd in de voorbije 25 jaar. Een kort overzicht van organisaties die door Kiwanis geholpen zijn: Kerstpakketten voor de minst draagkrachtigen in de gemeenten Rucphen en Halderberge; Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi te Rucphen; Stichting Leergeld Noord West Brabant te Etten-Leur; Sinterklaasmiddag te St. Willebrord; Stichting Vrienden van Paulus te Oudenbosch; Scouting Sprundel; Stichting het Dierenhoekje de Gele Berg te Rucphen; Stichting Het Raakt U te Steenbergen, ontspanning dag voor zwaar gehandicapte kinderen uit West Brabant in de skidome te Rucphen; Stichting De Parel te Sprundel, huisvesting en opvang van gehandicapte jong volwassenen; De Voorlees Express te Rucphen en Halderberge; De Cliniclowns voor een optreden bij personen met dementie in de Kerkakkers te Rucphen.

Jubilarissen
Tijdens de corona periode zijn er helaas zeer weinig clubbijeenkomsten geweest. Op 23 maart echter, tijdens de eerste clubavond sinds lange tijd, werd stilgestaan bij het feit dat 3 leden reeds 25 jaar lid zijn van Kiwanis. Denie de Jong (Sprundel) en Martien Schumacher (Rucphen) waren leden van het eerste uur. Denie is de drijvende kracht geweest achter de muziek evenementen en de Kerstconcerten in de Basiliek. Martien heeft zich binnen de club beziggehouden met de keuze van de goede doelen. Adri Verweij, die zijn Kiwanis leven begon 25 jaar gelden begon in Delft, is een 5-tal jaren geleden verhuist naar het Brabantse Rucphen en toen meteen lid geworden van de Kiwanis Halderberge Rucphen. De drie jubilarissen kregen een erespeldje uitgereikt door Piet Derks, de Gouverneur van Kiwanis Nederland en tevens lid van Kiwanis Halderberge Rucphen. Kiwanisclub Halderberge Rucphen is zeer gemotiveerd om de draad weer op te pakken na 2 jaren van corona. Er leven voldoende ideeën om nieuwe projecten op te starten. De club zoekt nieuwe leden of geïnteresseerden die samen met de Kiwanisclub zich willen inzetten voor goede doelen in de gemeente Halderberge Rucphen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief