Foto: Johan Wagenmakers

Dieuwertje Bel heeft een B&B: ‘Ik vind het leuk om het mensen naar de zin te maken’

Dieuwertje Bel (35) is eigenares van B&B op De Heul in Hoeven. Samen met haar partner Roy heeft ze eigenhandig een voormalige graanschuur van een boerderij, in anderhalf jaar tijd verbouwd tot vier kamers en een verblijfsruimte.


“Speciaal met de gedachte om een B&B te beginnen hebben we deze boerderij in 2018 gekocht. Nog dezelfde dag van de bezichtiging heb ik de plannen al getekend,” lacht ze. 

“Ik vind het leuk om het mensen naar de zin te maken, ze meer te geven dan ze verwachten. Het moet ook niet zo stijf zijn, maar liever een beetje kneuterig.” Wel geeft ze toe dat het runnen van een B&B meer werk met zich meebrengt dan gedacht. “Vrijwel alle weekends ben ik bezig. Het maken van het ontbijt kost al een uur. Daarnaast veel overleg, vragen beantwoorden, boodschappen doen en de administratie bijhouden. Eerst deed ik alles zelf, maar dat werd toch teveel omdat ik ook nog vier dagen vanuit huis als bouwkundig projectondersteuner werk. Nu helpt mijn moeder mee met schoonmaken en is de B&B af en toe een weekend dicht.” 

Het allerleukste van een B&B hebben vindt Dieuwertje het omgaan met mensen en de verhalen die ze vertellen. “Dan zie ik ze na een paar dagen weer heel blij weggaan.” Tips die ze van de gasten krijgt neemt ze graag ter harte. “Die zijn niet verkeerd en daarmee kan ik dingen verbeteren.” Groepen met jongeren neemt ze niet meer aan. “Die hebben het wat té bont gemaakt, daarom boek ik alleen nog mensen die voor de landelijke omgeving en voor de rust komen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Servicemonteur

Oosterhout / Breda / Made

Orderpicker

Rijen

Automonteur / Technisch Specialist

Zundert

Logistiek medewerker

Raamsdonksveer

bezorger / chauffeur

Raamsdonksveer