Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge

Gemeente gaat gesprek aan met ondernemers na onrust centrum Oudenbosch

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUDENBOSCH - De gemeente wil het gesprek aangaan met de ondernemers in het centrum van Oudenbosch. Nadat Margo Bol van de VVD haar zorgen uitte over de onrust in het dorp, laat de gemeente nu weten mee te willen denken over oplossingen.

Bol uitte begin mei haar zorgen over het ondernemersklimaat. Aanleiding hiervoor was de overval op het casino eerder dit jaar. “Het prettige ondernemersklimaat komt in het geding in Oudenbosch. En dat niet alleen: Het is natuurlijk ook niemand ontgaan dat de inwoners al langere tijd klagen over de veiligheid in de kern Oudenbosch en dat het gevoel van veiligheid sterk is afgenomen en dan met name rondom de haven en in het centrum gedeelte. Wij zijn van mening dat we hier niet meer kunnen spreken over incidenten en dat er dus direct een plan van aanpak nodig is”, zegt Bol die van de gemeente cijfers wil van incidenten en aantal arrestaties. Ook pleit ze voor buurtpreventie in en rond centrum Oudenbosch en vindt ze permanent cameratoezicht het overwegen waard. 

De gemeente is van mening dat er al een hoop toezicht is. “Onze Boa’s hebben zowel dag als avonddiensten. De politie is 24/7 bereikbaar,” klinkt het antwoord. De gemeente geeft aan in gesprek te gaan met de ondernemers in het centrum om over de onrust te praten. Ook willen ze meer preventief handelen. “In het coalitieakkoord voor de komende vier jaar is opgenomen dat de mogelijkheden worden onderzocht tot het instellen van cameratoezicht.” Toch geeft de gemeente aan niet te kunnen anticiperen op zogenoemde heterdaadjes. “Om de pakkans en de zogenaamde ‘heterdaadjes’ te vergroten, zou een directere aanpaknoodzakelijk zijn. Echter, hier is onvoldoende capaciteit voor.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief