Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Doetina van Kelle: “De leeftijd van 12 tot 18 jaar is een belangrijke fase”

Door: Bregje Kop Algemeen

Doetina van Kelle: “Ik ben eind verantwoordelijk voor de stichting en daarmee voor het geheel, voor alle processen die lopen, kwaliteit van het onderwijs, huisvesting, ICT. Heel veel speelt zich in de scholen af. Daar gebeurt het. We pakken heel veel, eigenlijk bijna alles met z’n drieën op: de twee rectoren en ik, met ook altijd iemand van de ondersteuning erbij. We vormen samen een team en proberen zo goede beslissingen te nemen.

De vernieuwing is een heel groot project met nu een heel mooi plan. Het ziet er wel naar uit dat we toch wel wat meer leerlingen krijgen. We zijn nog met de gemeente in gesprek hoe we dit kunnen oplossen. De bouw is flexibel. En als het nodig is, kan er toch iets bij zonder dat je het mooie project frustreert. Zo’n leerlingen aantal is nooit stabiel, dan neemt het weer toe en dan neemt het weer af. Het onderwijs is erop aangepast dat er ook heel veel digitaal gedaan kan worden. Maar het is niet zo dat we daarom met wat minder vierkante meters toe kunnen.

Ontdekken, waar je goed in bent
Het is heel belangrijk, dat leerlingen op school zijn. Leren is een belangrijk iets, maar daarnaast kijk je ook naar de sociale ontwikkeling, het omgaan met de andere leerlingen, het ontdekken, waar je zelf goed in bent. De leeftijd van 12 tot 16, 17, 18 jaar is een heel belangrijke fase, dan moeten leerlingen zoveel mogelijk in combinatie met andere leerlingen en docenten op school zijn”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief