Foto: Gail Jeremiasse

Treinen stonden minder vaak stil in 2018

WEST-BRABANT - Treinen stonden minder vaak stil in 2018, het aantal grote(re) storingen nam met 10 procent af en ook reden er meer treinen op tijd. In 2018 was dat 91,4 procent, in 2017 nog 90,5 procent. 


Volgens ProRail reden nooit eerder de treinen in Nederland zo punctueel. De prestatie houdt volgens de spoorbeheerder Nederland steevast in de wereldwijde top 3 van spoorlanden naast Japan en Zwitserland.

Op de regionale lijnen is de punctualiteit nog een stuk hoger, daar reed 94,6 procent van alle treinen op tijd. In 2017 was dat 93,9 procent. Bestuurder Pier Eringa van ProRail is tevreden dat, ondanks de toegenomen drukte op het spoor, ProRail erin geslaagd is om zoveel treinen op tijd te laten rijden. "Het zijn er nu meer dan ooit tevoren. Echt een prestatie waar we wereldwijd hoge ogen mee gooien. Er zijn weinig landen in de wereld die ons dit nadoen."

Dat de cijfers wederom goed zijn, betekent niet dat ProRail achterover kan gaan leunen. "We moeten ons continu willen verbeteren", aldus Eringa. "Ook willen we zorgen dat het aantal storingen en de impact die dit heeft voor de reizigers verder daalt". 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief