Sem Lazaroms. FOTO ROSEMARIE ENGLEBERT
Sem Lazaroms. FOTO ROSEMARIE ENGLEBERT Foto: Rosemarie Englebert

Roos Englebert wint ook de derde zwemloop van 2019

HALDERBERGE - Zaterdag 6 april organiseerde atletiek vereniging Dynamica uit Vlissingen de derde zwemloop van het Frijters automaterialen Zwemloopcircuit 2019. Zwemmen werd gedaan in het Vrijburg bad. Zwemlopers uit Brabant, Zeeland en een groot aantal Belgen gingen met elkaar de strijd aan voor de 500 mtr zwemmen en 5 km lopen of 1000 mtr zwemmen en 10 km lopen.

De wedstrijd over 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen werd bij heren een prooi voor de jonge Belgen Raf en Robbe de Dobbelaere uit het Belgische Adegem, Raf bereikte als eerste de finish voor zijn jongere broer Robbe. Als 3e finishte Tim Manders uit Kapelle net voor de wederom sterk zwemmende Sem Lazaroms uit Oud Gastel. Sem finishte in 27.27 min. Bij de dames op deze afstand was de overwinning voor Roos Englebert. Na de 1e plaats in Kapelle en haar 2e plaats in Roosendaal gaat ze nu ruim aan de leiding in het klassement van het circuit. Vanaf het startschot lag Roos direct in tweede positie achter de winnaar bij de heren, totdat Sem Lazaroms het initiatief naar zich toetrok en zakte zij naar de derde plaats. Na 6.25 min. en 1e dame kon zij het zwemwater verlaten, enkele sec achter de twee leiders. Op de 5 km lopen vergrootte Roos haar voorsprong van één naar ruim twee minuten op de nummer twee Camille Roman uit het Belgische Aalter en Marie-Louise Smagge uit Tilburg. Roos finishte in een mooie tijd van 29.06 min. De 4e zwemloop van het circuit vindt op 21 april plaats in zwembad de Wisselaar te Breda. Voor deze zwemloop zijn al ruim honderd aanmeldingen en inschrijven is nog ruim een week mogelijk. Het beloofd dus een drukbezette en spannende zwemloop te worden in de verschillende categorieën.