Groot onderhoud provinciale weg

Algemeen

HOEVEN - De provincie Noord Brabant gaat aan de provinciale weg langs Hoeven (de N640) in 2019 groot onderhoud plegen. Het doel is om de weg verkeersveilig en onderhoudsvrij te maken voor de komende tien jaar.

De Samenstichting Hoeven ziet dit als een belangrijke kans om deze steeds drukker wordende weg kritisch tegen het licht te houden. Samen met vertegenwoordigers van de vier aanliggende wijken (Kruisstraat, Driehoek, Palingstraat en Luienhoek) en met mensen van Veilig Verkeer Nederland (afd Hoeven) is onlangs geinventariseerd wat de knelpunten zijn. Het gaat dan naast diverse zaken die aanwonenden aangaan (zoals geluidsoverlast, trillingen, vrachtverkeer en dergelijke) ook om veiligheid en oversteekbaarheid voor bijvoorbeeld de naar scholen fietsende Hoevense jeugd. Met name de situatie rond de Sprangweg is een aaneenschakeling van knelpunten. Daarbij beseffen we dat deze provinciale weg een hoofdverbinding is tussen de diverse kernen, maar menen tegelijkertijd dat er desondanks toch een aantal verbeteringen nodig en mogelijk zijn.

Op 23 november organiseert de provincie samen met de gemeenten Halderberge en Etten-Leur een informatiebijeenkomst. Iedereen kan hier vrij inlopen. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Strooienhuis van 19 tot 21 uur. De betrokken wijkverenigingen en de Samenstichting verwachten dat de Hoevense inwoners deze inloopbijeenkomst massaal zullen benutten om zich te laten informeren over de plannen rond de N640.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief