Klaar aan de start.
Klaar aan de start. Foto: nvt

Teleurstelling voor pullingteam Rocky in Amerika

Door: Sandra Broosus algemeen

HOEVEN - Wie had dat ooit kunnen denken, Oud en Nieuw vieren in Amerika, voor het tractorpullingteam Rocky en Extreme Temptation uit Nieuwegein een aparte ervaring.

Op de planning stond deelname afgelopen zaterdagavond en nacht in Gordyville.De dagen voor deze wedsrijd werden gebruik om informatie op te doen en pulling gerelateerde bedrijven te bezoeken zoals Blackbourn Racing waar ze de nieuwste Dyno (vermogensmachine) en metaalbewerking machines hebben. Donderdagavond stond er voor beiden tractoren een proeftrek op het programma, bij een buitentemperatuur van min 15 en binnen in de hal van plus 5 verliep deze test niet zoals het had gemoeten.
Na het optoeren van Rocky ging die redelijk vloeiend weg, maar na een doffe klap viel alles stil....Na het openen van de zijpanelen bleek een trekstang gebroken en een klemband vernield te zijn van de inlaatbuis, de teleurstelling was groot, maar het kon erger.
Bij Extreme Temptation was ook tijdens hun run een enorme klap te zien en horen, direct was de conclusie dat dit de turbo was.
Al snel werden de taken verdeeld en startte ieder zijn ding, in een mum van tijd stonden allebei de trekkers klaar om weer terug opgebouwd te worden. De volgende dag, gingen enkele teamleden in de auto om een reis vergelijkbaar van Breda naar Parijs te maken, om onderdelen te halen.
De anderen hebben Rocky en Extreme Temptation gereinigd en Barend maakte nieuwe verstevigingen aan de inlaat buis van Rocky.
Eindelijk was zaterdag de dag aangebroken, tegen half 11 ging men richting de wedstrijdhal. Zoals wel eerder gebleken deze week, was ook nu het programma aangepast, i.p.v. te rijden als 2de klasse werd het verplaatst naar de vierde.
Extreme Temptation had start nummer 6 toebedeeld gekregen en werd hierdoor eerder opgehaald.
Dus snel de tractoren klaarmaken, en even later werd hij opgehaald en richting de sleepwagen gereden.
Sleepwagen op zijn positie, Extreme Temptation op zijn positie en kom maar op met dat groene licht.
Het optoeren ging vloeiend tot het moment dat William inschakelde.
De motor veranderde van geluid met wat ratelende klappen, witte rook en Extreme Temptation viel stil.
“Is de gifbeker hier in de USA nu nog niet leeg”.
Extreme Temptation werd afgekoppeld en na inspectie werd duidelijk dat het tussentandwiel van de distributie was gesneuveld.
Na wat Amerikaanse tractoren was Barend met Rocky aan de beurt om als nr.16 aan te haken.
Sleepwagen in positie, Rocky in positie. optoeren en......hier leek het goed te gaan, totdat ook hier onheilspellende geluiden onder de kap vandaan kwamen.
Rocky rolde nog wat uit maar dat was het dan wel, ook bij ons grote problemen.
Het euvel bleek rond de distributie te zitten, het was een tandwiel bij de krukas wat onze Rocky liet stilvallen.
Teleurstelling en zo veel pech in 1 weekend, dat kan toch niet waar zijn.
Snel werd alles opgeruimd en ingeladen. Een gedeelte van het team is daarna vertrokken met de truck en een ander gedeelte bleef achter met een dubbel gevoel en vertrok zondag terug naar Nederland.
Op dit moment wordt er gekeken naar de schade en een plan gemaakt, maar we laten ons niet zomaar verslaan hier in Amerika.
Wij willen iedereen bedanken voor hun support, zelfs een Pullingcafe was in het leven geroepen en werden de beelden live op Facebook uitgezonden.
Heel hartelijk bedankt namens het team in het vertrouwen en support, we doen er alles aan om goed te presteren, maar het blijft een motorische/mechanische sport. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief