Iedere vrije minuut die Davy Barendrecht heeft, stopt hij in zijn keyboard en zang. FOTO ELS ROMMERS
Iedere vrije minuut die Davy Barendrecht heeft, stopt hij in zijn keyboard en zang. FOTO ELS ROMMERS

Davy Barendrecht leeft voor de muziek

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH – Drie jaar geleden deed Davy Barendrecht mee aan The Voice Kids. Hoewel hij de battles niet overleefde, was dat voor hem geen enkele reden om te stoppen met zingen. Sterker nog, het stimuleerde hem des te meer om zijn eigen muzikale pad te bewandelen. Een goede beslissing, want hij heeft al heel wat bijzondere optredens op zijn naam staan. En ambities heeft hij nog genoeg…

DOOR ELS ROMMERS

Op 14 februari 2015 zagen meer dan twee miljoen kijkers hoe alle coaches van The Voice Kids zich omdraaiden voor Davy die op indrukwekkende wijze Walking in Memphis vertolkte. Zijn auditie is inmiddels meer dan één miljoen keren bekeken. Alle reden dus om na te gaan hoe het met deze Halderbergenaar gaat. "Ik ben een gelukkig mens", vertelt de bijna 18-jarige Davy die uiterlijk een opvallende metamorfose heeft ondergaan. "Het Voice-avontuur was erg leerzaam", blikt hij eerst kort terug. "Met enkele medekandidaten ben ik nog altijd bevriend en op de groepsapp praten we over een mogelijke reünie, uiteraard mét mijn toenmalige coach, Angela Groothuizen. Mijn deelname aan The Voice Kids heeft veel goeds voortgebracht, waaronder een tijdelijk contract met een platenmaatschappij, maar uiteindelijk voelde het toch beter om mijn eigen pad te bewandelen."

Melkweg Amsterdam
Dat is bepaald geen eenzaam pad. "Mijn vader is manager, chauffeur en geluidsman in één. Mijn moeder en zus geven me adviezen over bijvoorbeeld uitspraak of kleding. We beleven dit avontuur echt samen", aldus Davy. "De laatste jaren hebben we flink geïnvesteerd in mijn muzikale loopbaan. Onder de artiestennaam Davy B Music verzorg ik overal in het land optredens. Zo heb ik al in de Melkweg in Amsterdam gestaan, in het voorprogramma van O'Gene en 's zomers treed ik op tijdens festivals in Zeeland. Mijn repertoire stem ik af op het karakter van het event of feest. Mijn eigen smaak is heel divers. Van muziek uit de jaren '60, denk aan Sam Cook, tot aan Ed Sheeran."

Eigen studio
"Even overwoog ik om de popacademie te gaan doen, maar een meeloopdag maakte me duidelijk dat deze opleiding niet past bij mijn ambities. Dus koos ik voor Dienstverlening, een opleiding waar ik in de muziek ook nog wat aan heb. Ik verwacht met hoge cijfers te slagen. Daarna ga ik op zoek naar een vaste baan, zodat ik de avonden en weekenden vrij heb om te repeteren en op te treden. We hebben een eigen studioruimte, eigen licht- en geluidsapparatuur en een busje waarin alles vervoerd kan worden. Gelukkig heb ik veel energie, want naast zingen maak ik ook nog graag 3-D ontwerpen en websites."

The Voice of USA
Een multitalent dus. En hoe zit het met zijn dromen? Zien we hem nog een keer terug in de volwassen Voice? "Dat is bij me opgekomen", geeft Davy toe. "De stap om nog een keer mee te doen aan zangwedstrijd zet ik echter niet zomaar, want iedereen is uniek en talent is vaak niet met elkaar te vergelijken is. Maar zeg nooit nooit", nuanceert hij meteen. "Want als ik de kans krijg om aan de Voice of USA mee te doen, doe ik dat meteen. Een lijntje ligt er al, want de coach die mij begeleidde toen ik zanglessen nam aan de Babette Labeij Academie, is ook de zangcoach van de Voice in Amerika. Stiekem droom ik ervan om gecoacht te worden door Christine Aguilera of op te treden met Ed Sheeran."

Rappen
Ondanks zijn ambities, blijft de welbespraakte en vriendelijke Davy met beide benen op de grond staan. Die bescheidenheid werpt hij van zich af als hij aan het einde van het interview de microfoon pakt en een schitterende versie van Walking in Memphis neerzet. Vervolgens rapt hij uit de losse pols een stuk uit Bang Bang om definitief zijn visitekaartje af te geven met het nummer Shape of You van Ed Sheeran. Een artiest dus waar we ongetwijfeld nog veel meer van zullen horen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief