Afbeelding
Foto: Shuttertsock

Geen geld voor verlichting op Kruislandseweg en Veerkensweg

Door: Vera de Geus algemeen

OUD GASTEL - Er komt geen verlichting op de Kruislandseweg en Veerkensweg. Op de Kruislandseweg is namelijk een gescheiden fietspad en op de Veerkensweg rijdt voornamelijk landbouw- en recreatieverkeer.

Gert Logt van de VDG had gevraagd om de verlichting op deze twee locaties in Oud Gastel onder de loep te nemen. Het college reageert: "In 2008 is er al een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor het verlichten van schoolroutes, waaronder ook de Kruislandseweg. De conclusie van het college was destijds dat er geen mogelijkheid was om aan te kunnen sluiten op routes buiten de gemeente Halderberge", aldus B&W die destijds ook kampte met geldgebrek hiervoor.

Effectief

Ook in het beleidsplan voor de openbare verlichting 2016-2020 zijn beide locaties niet opgenomen. Het college ziet namelijk niet de meerwaarde van het verlichten van deze wegen. "Voor de Kruislandseweg geldt dat het fietsverkeer al gescheiden is van het autoverkeer. Het voeren van een goede verlichting op de fiets en het dragen van reflecterende kleding zijn voor wat betreft verkeersveiligheid veel effectiever", zegt men. Wat betreft de Veerkensweg zegt de gemeente Halderberge dat dat voornamelijk gereden wordt door landbouwverkeer en recreatieverkeer waardoor extra verlichting ook niet direct een meerwaarde heeft.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief