Afbeelding

Stil asfalt en een lagere snelheid voor de N640

Door: Remko Vermunt Algemeen

OUDENBOSCH - De gemeente Halderberge onderzoekt momenteel samen met de provincie Noord-Brabant wat de effecten kunnen zijn van een lagere snelheid op bepaalde delen van de N640. Dat meldt de provincie Noord-Brabant.

De provinciale weg tussen Oudenbosch en Etten-Leur gaat begin 2019 op de schop vanwege onderhoudswerkzaamheden van de provincie. Dat werd eind 2017 tijdens de eerste informatieavond over het project bekendgemaakt. Vervolgens werd er een klankbordgroep opgericht, waar ook omwonenden van de N640 deel vanuit maken. Zij vinden dat op bepaalde stukken van de provinciale weg de toegestane snelheid omlaag moet. Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan.

Ook is de provincie Noord-Brabant opzoek gegaan naar een oplossing voor de geluidsoverlast langs de N640. Het zogenaamde stille asfalt moet het lawaai doen afnemen. De provincie heeft voor de geluidsbelasting een waarde van zestig decibel vastgesteld. Mocht deze na het invoeren van de maatregel hoger zijn, dan komen omwonenden in aanmerking voor subsidie om geluidsisolatie aan te brengen.

Een datum voor een tweede informatieavond is nog niet gepland. Bewoners van de gemeente Halderberge worden hiervan op de hoogte gehouden. Meer info over het project is te vinden op de website www.brabant.nl/n640.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief