snelheidscontrole
snelheidscontrole

Speciale actiedag voor hardrijders op doorgaande route

Door: Remko Vermunt Algemeen

OUDENBOSCH - De gemeente Halderberge gaat op 19 september een speciale actiedag organiseren om automobilisten te wijzen op de maximaal toegestane snelheid langs de doorgaande route.

Medio juli werd een evaluatiebijeenkomst gehouden voor de doorgaande route Oudenbosch. Zo'n negentig belanghebbenden kwamen op de avond af. Tijdens de evaluatiebijeenkomst is gevraagd naar handhaving door de politie. "De politie heeft laten weten dat zij de afgelopen maanden 15 keer op en rond de doorgaande route gecontroleerd en waar nodig bekeurd heeft", laat de gemeente Halderberge weten. De controles vonden plaats op verschillende locaties (Bosschendijk, Ste Bernaertsstraat, Zandeweg, Pastoor Hellemonsstraat en Molenstraat) en verschillende tijdstippen (ochtend, middag en avond). "Zo is er op 20 juni in de ochtend dertig keer bekeurd op de Zandeweg en in de middag negentien keer op de Bosschendijk." Volgens de politie is het aantal overtredingen echter wel enorm gedaald ten opzichte van de oude situatie.

Stickers

Maar, omdat er toch nog veel mensen te hard rijden, wordt er dus een actiedag gehouden. In overleg met VVN Halderberge, buurtbewoners en de klankbordgroepvoorzitters gaat de gemeente bekijken wie hieraan kunnen en willen deelnemen. "Daarnaast hebben we voor alle mensen die aan de doorgaande route wonen stickers besteld met 30, 50 en 60 km erop die geplakt kunnen worden op de afvalbakken. Na de vakantie krijgt u de voor uw straat bedoelde sticker in de brievenbus", aldus de gemeente[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief