Expositie IVN foto's on tour in Halderberge.
Expositie IVN foto's on tour in Halderberge. Foto: IVN - Paul Mennema

IVN brengt natuur naar het Kompas

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HOEVEN - ‘IVN-foto’s-On-tour’, de reizende expositie waarin IVN Etten-Leur (Halderberge, Moerdijk en omstreken) haar o.a. winnende natuurfoto’s tentoonstelt, komt naar u toe in Hoeven! Van 5 september tot en met begin oktober zijn deze foto’s gemaakt door haar werkgroep Natuurfotografie, in het buurthuis 'Het Kompas' gratis te bezoeken en te bewonderen.

Het Kompas is nu de 5de locatie waarin IVN met deze natuurfoto’s gemaakt in de regio, een ieder probeert te enthousiasmeren en te laten genieten van de natuur in eigen straat, buurt of iets daarbuiten.

Natuur heel dichtbij!

Kijk eens van heel dichtbij, of zelfs met een vergrootglas, hoe geweldig mooi een insect een bloem of een spinnenweb is, kunststukjes van Moeder Natuur. Dat deden deze fotografen soms ook, want ‘Leren kijken naar natuur’ is een van de belangrijkste taken die IVN op zich heeft genomen; educatie leidt tot respect en zo naar bescherming en behoud, is hun mening. Maar dit project wil ook ‘IVN als natuurorganisatie’ in bovengenoemde gemeentes meer op de kaart zetten.

Maar wie is dan IVN?

“Inzet Voor Natuur” zo onthoudt men waar IVN voor staat. Zij laat als natuurorganisatie, via haar lokale afdelingen, jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is! Juist door het organiseren van natuur cursussen, op ‘Doe-dagen’, tijdens workshops of wandelingen met gids, te vertellen over de natuur in de eigen straat, buurt of iets daarbuiten.

Daarnaast werkt IVN ook met én voor andere natuurorganisatie en praat mee en adviseert o.a. gemeenten, over groen in de buurt zoals ‘Tiny Forest’.

Ook ondersteunen zij de dieren die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, zoals uilen en vleermuizen. Voor informatie over lidmaatschap, wandelingen met een gids, openbare ‘Natuur-thema-avonden’, vrijwilligerswerk en alle andere (kinder-, en familie-) activiteiten, kijk op de site www.ivn-etten-leur.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief