Bestuurders worden staande gehouden door kinderen in plaats van politie agenten.
Bestuurders worden staande gehouden door kinderen in plaats van politie agenten.

Kinderen houden snelheidscontrole actie in Oudenbosch

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Tijdens een snelheidscontrole actie in het centrum van Oudenbosch schrokken een aantal mensen toen ze werden aangehouden. Onopvallend was hun snelheid in de hoofdstraat gecontroleerd en die lag niet op de toegestane max. 30 km/uur.

Met een lasergun werd de snelheid gemeten en de bestuurder werd door de politie aan de kant gezet. Als de persoon aan de kant tot stilstand komt loopt er geen agent maar een kind met een hesje naar de bestuurder. U heeft te hard gereden. Wilt U in de toekomst voor ons en de ouderen zich aan de snelheid houden? Wij zouden veilig willen oversteken.

"Hoe hard mag ik dan en wat reed ik zojuist?" "U reed 48 km/uur terwijl 30 km/uur de maximale snelheid is."

Kinderen van Oudenbosch werden ingezet om de politie, Veilig Verkeer Nederland en gemeente te helpen bij deze actie. Deze actie die Halderberge uitvoerde op de Europese dag zonder verkeersdoden was een groot succes. Aangesproken worden door kinderen en geen bekeuring krijgen heeft veel meer effect dan een bekeuring. Wij hopen dat in de toekomst nog meer mensen zich in het centrum van Oudenbosch zich aan de snelheid gaan houden.

Kijk op vvn.halderberge.nl of op onze facebook pagina voor meer acties.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief