WBGK bij Korenfestival Middelburgl
WBGK bij Korenfestival Middelburgl Foto: Wim Touain

Werkgroep Amnesty Halderberge presenteert 29e Benefietconcert

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Een jarenlange traditie wordt ook dit jaar weer voortgezet. Het West Brabants Gemengd Koor staat onder leiding van dirigent Christ Vergouwen. Met medewerking van pianiste Hetty Sponselee en organist Ger Blok. Op zondagmiddag 30 september om 14.30 uur, wordt het concert gegeven in de Protestantse Kerk Fenkelstraat 24 te Oudenbosch. De toegang is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden ten bate van de Amnesty Werkgroep Halderberge.

Met de opbrengst van de collecte kunnen de vrijwilligers activiteiten organiseren en voorlichting geven over het werk van Amnesty , actie voeren en brieven schrijven naar instanties om mensen die ten onrechte gevangen zitten vrij te pleiten.

Het doel van Amnesty International is bij te dragen, dat op de hele wereld de rechten van de mens worden nageleefd. In 1948 is daar reeds de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens voor opgesteld.

Concertprogramma

Het West Brabants Gemengd koor brengt een tiental werken ten gehore verdeeld over twee blokken. Met een deel van het programma waren we tijdens de Middelburgse Korendag op 3 juni al zeer succesvol. Met liederen als ‘Over The Rainbow’, ‘You raise me up’, ‘An Irish blessing, ‘Hallelujah’ van L. Cohen en de vrolijke ‘Launige Forelle’ hopen we ons koorpubliek een interessante middag te bezorgen. Tussen de twee blokken wordt de collecte gehouden en bespeelt Ger Blok het orgel. Leo Coret van de werkgroep zal het thema van deze middag ‘Mededogen’ inhoud geven. Na afloop van het concert is er gelegenheid om in De Pastorije (links naast de kerk) samen na te praten en een kopje koffie of thee te gebruiken.

Koorlid worden?

Ons koor bereidt zich al voor op Kerstmis 2018 en Pasen 2019.

Met Kerst (op 14 en 22 december) zingen we het “Weihnachts-Oratorium” van Heinrich F. Müller en rond Pasen (op 14 april) het Passieconcert “Die Sieben Worte Jesu am Kreuz” van César Franck. Locaties worden t.z.t. nog via De Bode doorgegeven. Beide werken vragen veel voorbereiding. Het koor wordt ondersteund door solisten en een symfonieorkest.

Graag zouden we ons koor uit willen breiden met zangers en zangeressen. Maar vooral mannenstemmen 1. Tenoren en 2. Bassen.

Belangstelling? Meld je aan bij onze secretaris Niek Hospers, telefoon 0165-318841, e-mailadreswbgk@outlook.com. Voor uitgebreide informatie kijk op onze website: www.wbgk.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief