Kim Lazaroms en Robert Rommens winnen hun klasse. FOTO JACK ELST Foto: Jack Elst

Herfstwedstrijd in Ulvenhout voor jeugd Concordia Florebith

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op zondag 28 oktober deden 9 leden van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch mee aan de jeugdwedstrijd in Ulvenhout. Dit was de laatste in een cyclus van vier, waarvan de drie hoogste scores tellen.

De uitslag in het 3-pijlen systeem was als volgt:

Robert Rommens kwam in de voorronde van 30 schot tot 271 punten. Hij was hiermee de hoogste schutter in zijn klasse en door naar de kwartfinale. Helaas verloor hij deze met 6-2, door vermoedelijk materiaalpech. Maar door de mooie score in de voorronde won hij het totaal klassement in zijn klasse.

Thijs Bezemer schoot in de voorronde 173 punten. Hij plaatste zich direct voor de finale, maar zijn tegenstander bleek toch net te sterk. De zilveren medaille voor Thijs. Hij werd ook 2e in het totaal klassement.

Niels Elst in de voorronde 214 punten en door naar de kwartfinale. Die won hij met 6-2. De halve finale en de kleine finale om de bronzen medaille verloor hij telkens met 6-2. Net buiten de medaille dus. Hij werd 3e in het totaal klassement van zijn klasse.

Kim Lazaroms kwam tot een score van 120 punten, dit betekende de gouden medaille en de winnaar van het totaalklassement in haar klasse.

In de klasse aspiranten tot 10 jaar (peildatum 01-01-2018) deden 3 leden (Alicia, Mike en Yara) voor het eerst mee aan een wedstrijd.

Alicia Ossenblok (7) kwam tot een totaal van 28 punten op 18 meter! Ze stond een tijdje op 12 punten en schoot toen in 1 keer 13 punten, waardoor ze haar score zomaar ineens verdubbelde.

Mike Oerlemans (ook 7) kwam tot een score van 73 punten. Ook hij had er hele mooie scores bij. Een mooie ervaring en op naar de volgende wedstrijd om dit telkens weer proberen te verbeteren.

Arlon Staffeleu kwam deze keer tot een totaal van 176 punten. Hij had graag de 200 punten grens geslecht, maar door een val had hij wat lichamelijke klachten om echt lekker te schieten. Toch bleef hij 2e in het totaal klassement. Jammer dat er maar 1 prijs was.

Yara Bedaf (11 jaar, maar dus nog niet op 1 januari) schoot maar liefst 183 punten in haar eerste wedstrijd, 3 punten door de 6 gemiddeld. Hiermee won ze een bronzen medaille.

Jason Stam Behaalde met 4 punten meer dan Yara, 187 punten, de zilveren medaille. Ook voor hem een mooie score en derde in het totaal klassement.

Volgend seizoen zullen de jeugdschutters van Concordia Florebith zeker weer mee doen aan de Winter-, Lente-, Zomer- en Herfst verschieting in Ulvenhout.

Indoorcompetitie

Er zijn weer 2 ronden verschoten in de indoor competitie. Handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch was weer goed vertegenwoordigd.

De uitslagen bij de Recurve was na 30 tellende schoten als volgt:

Alex de Kreek 268 en 271 punten; Jack Elst 263 en 265 punten; Johan Rommens 253 en 263 punten; Donnie Ossenblok 243 en 271 punten; Ad van Domburgh 251 en 263 punten; Robert Rommens 257 en 255 punten; Johan Rockx 228 en 249 punten; Niels Elst 160 en 2019 punten; Sjaan Verbogt 229 en 217 en Arlon Staffeleu 190 punten, de andere kon hij jammer genoeg niet schieten.

Bij de Compound: Suzan Renner 280 en 278 punten en Joost Verllouw 275 en 273 punten.

In de klasse Longbow: Jack van Domburgh 175 en 178 punten; Kim Lazaroms 69 punten.

In de klasse instinctief: Thijs Bezemer 187 rn 201 punten.

Suzan blijft het super doen bij de compound en blijft samen met Joost ver door de 9 gemiddeld. Ook Donnie Ossenblok en Alex de Kreek bleven boven deze grens.