Foto: CPO Reuzelaar

CPO Reuzelaar weer een stapje dichterbij

  algemeen

HOEVEN - De 26 leden van CPO Reuzelaar hebben de koopovereenkomsten met de gemeente Halderberge voor de aankoop van hun kavel getekend. Wethouder Hans Wierikx was hierbij aanwezig en was getuigen van de feestelijke ondertekeningen. Het zal niet lang meer duren voordat de bouw van start gaat. De eerste werkzaamheden staan namelijk gepland voor maart 2019.


"Na ruim 1,5 jaar voorbereiding zijn wij zover dat de aannemer de bouw aan het voorbereiden is", zo vertelt Jan van der Leer, secretaris van CPO Reuzelaar. Alle leden werden daarom uitgenodigd in de raadszaal van het gemeentehuis in Oudenbosch om te tekenen voor aankoop van hun kavel. Ook interne overeenkomsten met de vereniging die direct met de bouw te maken hebben werden ondertekend.

Omgevingsvergunning

Verder maakte het bestuur van de gelegenheid gebruik om de raamovereenkomst met de aannemer te beklinken. "De verwachting is dat de gemeente Halderberge deze maand ook de omgevingsvergunning afgeeft en dat de bouw in maart 2019 gaat starten", aldus Van der Leer.

Zonnepanelen

Het plan behelst in totaal 26 woningen met uiteenlopende grootte en indeling gericht op verschillende doelgroepen zoals starters, senioren en doorstromers. "Alle woningen zijn in samenspraak met de toekomstige bewoners ontworpen en ook de te gebruiken materialen en kleuren zijn in overleg met de vereniging bepaald", vertelt de secretaris. "Alle woningen zijn zeer duurzaam. De EPC is zelfs kleiner dan 0, gasloos en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Het wordt dus de eerste gasloze wijk van Halderberge", aldus een enthousiaste Van der Leer.

Switchen

Van der Leer is tevreden over de opkomst: "Van vrijwel alle 26 kavels waren de toekomstige bewoners aanwezig. Eerst zijn de twee interne overeenkomsten getekend. Met de definitieve kavelovereenkomst legden zij de keuze voor een kavel definitief vast. Tot die tijd was het onder bepaalde voorwaarden nog mogelijk om van kavel te switchen als er een kavel zou vrijkomen doordat andere mensen afhaken. De andere overeenkomst gaven de leden het bestuur mandaat om namens de gehele groep met de aannemer een raamovereenkomst te sluiten en bepaalde afspraken te maken", legt hij desgevraagd uit.

Starters

Als eerste mocht de starter tekenen die als eerste werd geloot. "In het project is door het bestuur veel aandacht geschonken aan de starters en zijn voor hen zoveel mogelijk kansen gecreëerd. Zij vormen met 11 starters dan ook de grootste doelgroep", besluit de secretaris. Inmiddels is begonnen met het bouwrijp maken.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief