Foto: Politie

Grote anti-terrorisme oefening op verschillende plekken

Op verschillende plekken in Nederland wordt donderdag een grote anti-terrorisme oefening gehouden. Het is een realistische oefening, waar een groot aantal deelnemers, tegenspelers en lotusslachtoffers aan deelneemt.


De steekpartij op het Centraal Station in Amsterdam en de aanhouding van zeven terrorismeverdachten, eerder dit jaar, hebben eens te meer duidelijk gemaakt dat de kans op een terroristische aanslag in Nederland nog steeds reëel is. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op incidenten met extreem geweld, oefent de politie regelmatig.

Het scenario van de anti-terrorisme oefening is gebaseerd op een aanslag en de gevolgen daarvan. De focus van de oefening ligt daardoor niet alleen op de inzet door de hulpdiensten, maar juist ook op het bijbehorende landelijke opsporingsonderzoek naar de daders. Zeven eenheden doen hier samen met de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Veiligheidsregio en het Openbaar Ministerie aan mee.

Hoewel er zoveel mogelijk op afgelegen plaatsen wordt geoefend, kan het zijn dat mensen iets van deze grote oefening zien of horen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief