Vocalgroup ORPHEUS.
Vocalgroup ORPHEUS. Foto: koorlid

Bijzondere gastsolisten op het Kerstconcert Oudenbosch'Mannenkoor

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Het is een genot om naar te luisteren, het vocaal ensemble Orheus, een a capellagroep bestaande uit 8 mannelijke solisten, allen professionele zangers. Afgestudeerd aan het conservatorium in Lviv, Oekraïne, vertegenwoordigen zij alle stemmen van de laagste bas tot de hoogste tenor.

Zij zingen in meer dan zeven talen en hebben een uitgebreid repertoire van kerk- en kerstliedjes, van volksliedjes tot opera en wereldhits. Vele werken worden door henzelf gearrangeerd in een mix van stijlen. De groep wordt veel gevraagd en is al overal geweest, van Zwitserland, Frankrijk en Duitsland, tot Polen en Rusland.

Zij zingen dit jaar op het Kerstconcert van het Oudenbosch'Mannenkoor in de Basiliek van Oudenbosch op zondag 16 december a.s.

Eveneens treedt op dit Kerstconcert op het jonge talent Sterre van Boxtel. Op 7 jarige leeftijd begonnen met zangles bij de sopraan Karin ten Cate, gaat Sterre al op 8 jarige leeftijd naar het 'Oratorium Kinderkoor Heilo'van Paul Waerts. Zij leert er Bach en Mozart kennen en zingt al enkele malen mee in de Mattheus Passion. Dan auditeert zij bij het Nationaal Kinderkoor en volgt drie jaar een opleiding in solfège, ensemble en koorzang. Hierna gaat Sterre verder als soliste en heeft al snel een volle agenda. Zij zong als soliste reeds in diverse (inter)nationale TV programma's, enkele malen in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, wordt gevraagd voor optredens in China, Nieuw Zeeland, Zuid Amerika en uiteraard zong zij ook op vele podia in ons land.

Men zal versteld staan van de grote muzikaliteit en stembeheersing van de nu 14 jarige Sterre. Als soliste zingt zij op het Kerstconcert onder meer het mooie Ave Maria van Frans Schubert, maar ook zingt zij enkele werken met het Oudenbosch'Mannenkoor.

Het Kerstconcert vindt plaats in de Oudenbossche Basiliek en begint om 15.00 uur. Entreekaarten zijn nog verkrijgbaar via 't Koepelke, Markt 36, Oudenbosch en bij de penningmeester van het Oudenbosch'Mannenkoor, tel. 0165-312190 of email: info@oudenboschmannenkoor.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief