Het toegangsgebouw met openstaande deur die een kijkje geeft aan de prachtig versierde ontvangstruimte. FOTO FRANK VAN ANDEL
Het toegangsgebouw met openstaande deur die een kijkje geeft aan de prachtig versierde ontvangstruimte. FOTO FRANK VAN ANDEL Foto: Frank van Andel

Arboretum Oudenbosch is open tijdens Winter Fair en Kerstdagen

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch in het Historisch Hart van Oudenbosch is op 23 december tijdens de Winter Fair open van 14.00-17.00 uur en Eerste en Tweede Kerstdag van 12.00-16.00 uur. U bent met familie, vrienden en bekenden van harte welkom voor een wandeling in deze bijzondere tuin met zijn unieke plantencollecties.

Dat kan door samen te zwerven, maar ook met behulp of aan de hand van de Hortus Chat. De Hortus Chat kunt u thuis of ter plaatse in de ontvangstruimte downloaden. Het toegangsgebouw is prachtig verlicht en binnen en buiten rijk met bloemen en planten in kerstversiering gezet. Met kinderen is een zoektocht naar de kabouters een leuke onderbreking van de kerstdagen. Verder is er koffie-thee-glühwein en kunt u zich warmen aan de vuurkorven met marshmallows voor de kleintjes.

Expositie Sogetsu Ikebana

Op 23 december tijdens de Winter Fair en tijdens de beide kerstdagen exposeert Anne-Riet Vugts met enkele collega's met Sogetsu Ikebana werken in het entreegebouw. Sogetsu Ikebana is een artistieke uiting in een creatieve schikking met natuurlijke materialen, plastiek of sculptuur. De expositie is te bezichtigen op zondag 23 december van 14.00-17.00 uur en op 25 en 26 december van 12.00-16.00 uur.

Het grondbeginsel van de Sogetsu is gebaseerd op de basisstijl en variaties hierop. Hierbij spelen het gevoel voor verhoudingen, ruimte, kleur, lijn en massa een grote rol. Deze vrije schikkingen zijn gericht op het ontwikkelen van de eigen creativiteit en de innerlijke groei. De vrije expressie wordt gestimuleerd door natuurlijke materialen door middel van specifieke technieken van vorm te veranderen. Het gebruik van niet-natuurlijke materialen zoals stof, metaal en kunststof, maakt een onconventionele wijze van schikken mogelijk.

Periodiek Aesculus

Periodiek Aesculus nummer 63 is vanaf begin deze maand uitgekomen en weer verspreid onder begunstigers, sponsoren en adverteerders van het Arboretum Oudenbosch. Dit glossy periodiek, dat onder andere is opgenomen in de Koninklijke Bibliotheek, ontvangt u wanneer u begunstiger, sponsor of adverteerder bent van de tuin.

Jaarkaart: een mooi kerstcadeau

Geef een familielid, vriend of kennis een jaarkaart 2019 voor het Arboretum Oudenbosch als kerstcadeau. Hij of zij is dan begunstiger van het Arboretum en die heeft daar een heel jaar plezier van. De kaart geeft voor twee personen in 2019 tijdens de vaste openingstijden gratis toegang. Daarnaast ontvang je als begunstiger twee maal per jaar het glossy periodiek Aesculus van de tuin. De jaarkaart is te koop aan de balie van de tuin of via de website van de tuin: www.arboretumoudenbosch.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief