Cheque uitreiking - Prinsentuin Oudenbosch
Cheque uitreiking - Prinsentuin Oudenbosch Foto: Eline Tamerus-Legius

Prinsentuin Oudenbosch haalt flink bedrag op voor school in Zimbabwe

Algemeen

OUDENBOSCH - Vandaag overhandigden drie leerlingen van Prinsentuin Oudenbosch samen met hun begeleiders een cheque ter waarde van € 1.000,- aan Stichting Sport 4 Socialisation (S4S) te Oud-Gastel. Deze mooie opbrengst van het kerstgala is tot stand gekomen door de verkoop van kaartjes aan oud-leerlingen, kerstfoto’s, het afdrukken van kerstfoto’s en de verkoop van frisdrank. De school is trots op haar leerlingen en het prachtige geldbedrag dat volledig gaat naar een dovenschool in Zimbabwe.

Vmbo- school Prinsentuin Oudenbosch staat op voor de KING GEORGE VI school in Zimbabwe. De dove en gehandicapte kinderen die hier op school zitten zouden anders aan hun lot worden overgelaten. Deze school biedt deze jongeren een kans en laat ze ook integreren met jongeren zonder een handicap. In 2019 gaan zij onder andere de ergotherapie afdeling van rehabilitatie centrum deels vernieuwen. Prinsentuin Oudenbosch ondersteunt graag dit project om deze leerlingen nieuwe kansen te bieden.

Teamwork
Een klein team van medewerkers die het kerstgala organiseren hebben alles in gang gezet om zoveel mogelijk geld op te halen. Een groot deel van de overige mensen hielp op de dag van het kerstgala mee om de school en de locatie van het gala aan te kleden. De leerlingen hebben een flinke bijdrage geleverd door te helpen in de praktijklessen met het maken van hapjes/fingerfood (onder andere worstenbroodjes, gevulde eitjes, hartige muffins).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief