Prins Geer bij VANnU. FOTO ANKY BROUWERS
Prins Geer bij VANnU. FOTO ANKY BROUWERS Foto: Anky Brouwers

Hoog bezoek bij het voorleesuurtje in de bibliotheek

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Zaterdagochtend 23 februari was het een beetje anders dan anders, want er was hoog bezoek van Prins Geer de Eerste, de pliessie, de grootse boer en nog wat van die mannen die zich bezig houden met carnaval. Ze zouden gaan voorlezen uit prentenboekjes.

Prins Geer werd natuurlijk eerst van harte welkom geheten en de baliemedewerkster ontving een zelfontworpen vlaggenlijntje, om de bieb mee te versieren deze weken. Ze was er mee in haar sas. De kinderen (waaronder ook grote mensen) waren verzameld rondom de grote stoel waarin Geer had plaatsgenomen, en het voorlezen kon beginnen. Het was een prentenboekje, over olifantje Elmar. Dat was een bijzonder olifantje. Hij was namelijk bont gekleurd en viel daarom ontzettend op. Het kwam zo uit, dat hij zich had getransformeerd tot een echte grijze olifant, door zich in te smeren met verf van grijze bessen. En niemand herkende hem. Behalve natuurlijk toen het ging….regenen. En toen vonden de anderen het zo een goeie mop, dat ze 1 dag in het jaar zich zelf vol zouden kleuren, en Elmar moest grijs worden. En daarom is iedereen bont gekleurd, met carnaval.

De volgende die voor moest lezen was de pliessie. Hij had ook een prentenboekje, maar in eerste instantie vergat hij het prentenboekje te tonen aan de kindertjes, echter kwam dat later helemaal goed.

De grootste boer las over carnaval in de klas. Wederom een prentenboekje. En dan een boekje zonder plaatjes. Dus viel er niets te zien, en hierdoor verslapte de aandacht van de kinderen een beetje. Je kunt nog zo mooi voorlezen, voor peuters en kleuters is het wel het leukste om “plaatjes“ te kijken. Ik heb in elk geval ook genoten, ik ben dan wel 25 procent volwassen, maar 75 procent kind. Als ik voorleesjury mocht zijn ging de hoofdprijs naar Prins Geer. Die kan super goed voorlezen. De anderen waren ook goed, daar niet van. Maar noodgedwongen moest ik na 35 minuten afhaken. Maar vond het heel bijzonder en had er ook geen woord van willen missen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief