Afscheid van Ronald Konings
Afscheid van Ronald Konings Foto: Toon Flits

Bal D'n Dorre' een prachtige avond en vol van emoties

Sport en vereniging

BOSSCHENHOOFD - Op maandagavond is het doorgaans volle bak bij café Concordia en zo ook deze keer. Het is een avond die de voorbode geeft van het einde van de carnaval en het is misschien daarom dat iedereen nog eens zijn uiterste best doet om nog eens lekker los te gaan.

Dat lekker los gaan is alleen mogelijk als de muziek daarin meewerkt. Maar laat dat maar over aan Ronald Konings, want als die aan de knoppen zit, zit dat wel goed. En dus met een supergezellige sfeer schrijdt de tijd voort en heeft iedereen het reuze naar de zin. Totdat iets voor tienen de voorzitter van de Smoorfrêters (Hans Hagens) de microfoon ter hand neemt en Hoffotograaf ‘Toontje Flits’ naar voren roept om een presentje voor het werk achter de schermen te overhandigen. Direct hierna staan Bets en Johan (de uitbaters van Café Concordia) in de schijnwerpers omdat zij altijd zo gastvrij zijn om hun café als buurthuis beschikbaar te stellen. Dan is DJ Ronald weer de man die aan de leiding gaat en al snel loopt alles weer in polonaise achter elkaar. Onverwacht komen dan Buurvrouw en Buurvrouw (met snor) in bouwvak ornaat binnen wandelen die allerlei timmer attributen bij zich hebben om al snel diverse raadsleden aan het werk zetten. Ze moeten dan een Ikea bouwpakket in elkaar zetten maar weten niet dat er onderdelen ontbreken en dus komen ze er geen van allen uit.

DJ
Dan om elluf over elluf neemt de voorzitter de microfoon weer op en roept Ronald naar beneden om dit keer eens zelf in schijnwerpers te staan. Ronald had namelijk aangegeven te stoppen als DJ en dit was dus zijn laatste avond. Hij bedankte Ronald voor zijn bijdrage en inzet in de afgelopen 22 jaar en overhandigde hem een mooie compositiefoto en gouden microfoon als dank. Met de woorden dat hij het altijd met groot plezier had gedaan en de prachtige momenten die hij in Smoorfrêterslaand heeft mogen meemaken dankte Ronald iedereen hartelijk wat hier en daar een traantje teweegbracht. En voor dat men het in de gaten had stond hij weer achter zijn draaitafel muziek te produceren want ‘The show must go on’.

Motto
Buurvrouw en buurvrouw liepen hierna allerlei stukken hout uit te delen met daarop teksten als; “Coming (H)out”, “Hou T vast” enz. enz. allemaal met een knipoog naar het motto “Ouw ut gaonde”. Wat later op de avond kondigde prins Ruben aan Ronald’s draaitafel even over te nemen en van hoofddeksel te wisselen, om hem maar eens voorop te laten lopen in de polonaise. Waarop Ronald al zingend de leiding nam en iedereen achter hem aan door het café begeleide wat een explosie van emoties teweegbracht, maar dan wel positief! En iedereen was het met elkaar eens, ‘we gaan hem erg missen!’.
Foto's van deze avond zijn te zien op: www.smoorfreters.nl/fotos_maandagavondbal.php



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief