Archieffoto Peter Braakmann

Verhuizing Aldi in gevaar na faillissement Op=Op Voordeelshop

  algemeen

OUDENBOSCH - De verhuizing van de Aldi uit het centrum van Oudenbosch naar de tijdelijke locatie aan de Nijverheidsweg lijkt in gevaar. De supermarktketen mag alleen verhuizen als er een invulling is voor het pand aan de Kade. Die was gevonden in de vorm van de Op=Op Voordeelshop, maar nu dit bedrijf maandagmiddag haar faillissement heeft aangevraagd, zorgt dat voor onzekerheid rondom het eerdere plan. 


Aldi wil verhuizen naar de Bosschendijk. Er is flink wat tegenstand, met name vanuit de lokale ondernemers. De gemeente heeft van meet af aan benadrukt dat als er al verhuisd wordt, er aan héle strenge eisen voldoen moet worden, met name wat betreft de invulling van het huidige pand. Op=Op Voordeelshop zou het gebouw betrekken, maar deze onderneming heeft maandag haar faillissement aangevraagd. Wat dit voor verhuiscarrousel in Oudenbosch betekent, is nog niet duidelijk. "We vernemen ook net via de media dat de Op=Op Voordeelshop waarschijnlijk failliet is. Wij gaan kijken wat dit voor het proces rond het pand van de Aldi in Oudenbosch betekent. Zodra we dit in beeld hebben, komen we hier op terug", laat een woordvoerder van de gemeente Halderberge desgevraagd weten.

Bezwaren

Eerder gaf wethouder Hans Wierikx na negatief advies van de Retailcommissie weten dat het college de koers omtrent de verhuizing niet wilde wijzigen. "We kunnen de bezwaren weerleggen. Bovendien staat er een keten klaar om het Aldi-pand te betrekken. Die wil natuurlijk geen jaren wachten totdat een eventuele verhuizing naar het Handelscentrum gerealiseerd wordt. Daarom wil Aldi tijdelijk naar de Nijverheidsweg naar een pand dat pal achter het Handelscentrum ligt", zei hij eerder. Het college wildehier in principe medewerking aan verlenen, zodat de huurovereenkomst betreffende het huidige pand geregeld kon worden.



 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief