De geslaagde AMV-ers.
De geslaagde AMV-ers.

AMV diploma uitreiking bij Gastels Fanfare

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Op vrijdag 5 april was het voor de zeven AMV leden van Gastels Fanfare zover. Na 20 lessen van Adriaan Martens waarbij ze liedjes geleerd hebben, noten lezen, blokfluit leren spelen maar ook hebben ze kennisgemaakt met heel veel andere instrumenten. Tijdens deze lessen hebben ze ook verschillende instrumenten uitgeprobeerd.

De zaal in het Veerhuis liep aardig vol met ouders, opa's en oma's van de AMVleerlingen maar ook de ouders van de muzikanten van SpelenderwijZ en EigenwijZ hadden een plekje bemachtigd om alles goed te kunnen zien en horen. De avond werd geopend door EigenwijZ, het opleidingsorkest o.l.v. Rumon Hagenaars. Daarna was het de beurt van Stan die samen met Adriaan een muziekstuk op zijn euphonium speelde; ook Isa op f-hoorn en Lara op de bugel speelden ook ieder een solo stuk. Ook de saxofonisten Jet en Marijn speelden een mooie solo op hun altsaxofoon.

Daarna mochten de blokfluiters laten horen wat ze geleerd hadden. Ze hadden goed geoefend, dat hebben de bezoekers wel kunnen horen.

Daarna mocht SpelenderwijZ, het samenspelgroepje van Gastels Fanfare enkele stukjes laten horen. Zij speelden echt de sterren van de hemel. Toen iedereen voor de tweede keer gespeeld hadden, kregen alle AMV ers hun diploma; ze waren allemaal geslaagd met hele mooie cijfers. Dat deze lessen heel erg leuk waren en dat ze zin hebben om verder te gaan, bleek wel aan de animo. Bijna alle kinderen gaan verder op een instrument! Jongens en meisjes welkom bij Gastels Fanfare en veel succes.

Zijn er nog meer jongens en meisjes die zin hebben om een instrument te leren bespelen zijn ze van harte welkom. Kom gerust eens kijken bij de repetities op vrijdagavond tijdens de repetitie van SpelenderwijZ of EigenwijZ ( 18.30 uur - 20.00 uur). Ook volwassenen zijn van harte welkom; mocht U vroeger gespeeld hebben en wilt U weer eens weer opnieuw beginnen kom gerust eens langs bij een repetitie. Voor meer informatie 0165-513035.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief