Jazz trio in de Doktersvilla.
Jazz trio in de Doktersvilla. Foto: Yvonne van Egmond

Monumentje voor Muziek was een daverend succes

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Afgelopen zondag tijdens het Open Monumentenweekend vond de tweede editie van ‘Monumentje voor Muziek’ plaats. De combinatie van een rondwandeling met een gids en korte concerten van jonge musici in oude monumenten bleek wederom een schot in de roos. Burgemeester Jobke Vonk bezocht ook dit jaar het evenement dat in Oud Gastel werd georganiseerd.

Bij het Mastboomhuis zorgden accordeon duo Gonny den Ouden & Rinus Teunis voor het muzikaal onthaal. Toneelgezelschap Drie Maal Plankenkoorts nam de gasten mee door het bijzondere monument. Daarna werden de bezoekers onder leiding van de dorpsgidsen door het centrum van Oud Gastel geleid en bezochten diverse locaties voor een concert. Onderweg vertelden ze over de geschiedenis van Oud Gastel. Op de locaties kreeg men een rondleiding en vertelde de gastheren over de geschiedenis van het pand.

Het KC Viola Duo Anastasia Krivosheina en Christina Schoonakker gaf een zonnig concert in de tuin van het Notarishuis. Het Jazztrio bestaande uit Anosh ter Haar op contrabas, Bram van de Glind op trompet/flugelhorn en pianist Stan Verstegen toverden de Doktersvilla om tot een swingend jazzcafé. En viool duo Tina Draadjer en Mathilde Groen speelden in de heilige kamer in de Drie Snoeken de sterren van de hemel. Na afloop was er een afsluitende borrel bij Café Onder de Toren waar alle musici, bezoekers en vrijwilligers met elkaar terugkeken op een zeer geslaagde middag.

De complimenten stroomden binnen. Zowel voor de gastvrijheid van de woningeigenaren om hun privé bezit open te stellen voor publiek, waardoor het genieten was van architectuur en interieur en zeker ook voor de fantastische musici. Jong talent kreeg hier de kans om een mooie podiumervaring op te doen.

Ondertussen maakt Cultuur Oudenbosch zich op voor het volgende kapelconcert. Op zondagmiddag 13 oktober komt de Wiener Kammersymphonie naar Hoeven. De vijf strijkers van de Wiener Kammersymphonie begonnen aanvankelijk als kamerorkest. Maar toen artistiek leider Sergio Mastro ontdekte dat er een wereld te winnen is met het spelen van kamermuziekversies van orkestwerken, maakte hij de omslag van kamerorkest naar strijkkwintet. De kracht van het ensemble is dat je in die kamermuziekversies veel van die oorspronkelijke orkestrale grandeur terug hoort. Een klassiek strijkkwintet is de Wiener Kammersymphonie dan ook niet. Voor zijn ensemble wisselde Sergio de tweede altviool of tweede cello in voor een contrabas. Een keuze die het klankspectrum aanzienlijk vergroot. Op het programma staan werken van W.A.Mozart, Stefan Pelzl, G.Mahler, A.v. Webern, Strauss en E.Wolfgang Korngold. Kaartverkoop gaat via de website www.cultuuroudenbosch.nl of bij ’t Koepelke of Flesjewijn in Oudenbosch of Bovendonk in Hoeven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief