Ferry de Bont, alias @Hoekie_B, is vrijdagavond verkozen tot voetbaltwitteraar van het jaar 2019.
Ferry de Bont, alias @Hoekie_B, is vrijdagavond verkozen tot voetbaltwitteraar van het jaar 2019. (Ferry de Bont)

NAC-fan en Hoevenaar Ferry de Bont verkozen tot Voetbaltwitteraar 2019

  Cultuur

HOEVEN - Ferry de Bont, alias @Hoekie_B, is vrijdagavond verkozen tot Voetbaltwitteraar van het jaar 2019. Dit is een prijs die al zes jaar wordt uitgereikt door het magazine Staantribune. Hij laat onder andere Ajax-twitteraar @Arcinho (tweede) en fanatiek Feyenoord-volger @FRGerardo (derde) achter zich.


Staantribune reikt de award jaarlijks uit aan de persoon die in een kalenderjaar opviel op Twitter. Dit kan bijvoorbeeld zijn met opvallende uitspraken, interessante nieuwtjes en grappige quotes, maar ook met het plaatsen van mooie foto's. Er is maar een vereiste: het moet voetbalgerelateerd zijn. Al is dit niet helemaal waar. Ferry de Bont twittert regelmatig met cynisme of zelfspot. Hij deelt dan ook regelmatig gebeurtenissen of grapjes uit zijn privéleven.

Daarnaast is NAC ook een van zijn 'geliefdes', waarover hij graag twittert. Zoals hij zelf schrijft is hij 'betrokken bij het wel (soms) en wee (vaak) van NAC' en geeft hij zowel opbouwende als afbrekende kritiek. Voor veel NAC-supporters is hij daarom een bekend gezicht. Ferry de Bont is sinds april 2014 actief op Twitter en heeft op dit moment bijna 7.300 volgers. 

Robbert Temmen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>