Foto: Politieteam Oosterscheldebekken

Politie op zoek naar getuigen van mogelijke drugsdumpingen in Hoeven

  Politie

HOEVEN - Op verschillende plekken in Hoeven zijn de afgelopen week jerrycans met vermoedelijk drugsafval gedumpt. De politie vraagt eventuele getuigen van deze dumpingen zich te melden.


8 november

's Middags werden in een sloot aan de Brede Balrouw elf vaatjes aangetroffen. In de vaatjes zat vermoedelijk chemisch afval dat afkomstig was van de productie van synthetische drugs. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te doen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten geruimd. Mogelijk werd door een lekkage van de vaten het water in de sloot verontreinigd. De politie meldde zaterdag aan het einde van de middag dat het water na onderzoek niet verontreinigd blijkt. 

9 november

Een tiental jerrycans met daarin mogelijk chemisch afval werd aangetroffen op de weg naast de Oude Bredase Postbaan. Ook hier is dezelfde procedure gestart. Deze keer stonden de vaatjes in de berm. Ook deze vaatjes zijn geruimd door een gespecialiseerd bedrijf. De inhoud wordt onderzocht. Dit keer waren er geen aanwijzingen dat de vaten gelekt hadden en de bodem daardoor verontreinigd was. 

15 november

In een sloot langs de A-B-weg werden vijf jerrycans met vermoedelijk een chemische stof aangetroffen. Ook hier kon niet geconstateerd worden dat de vaatjes lekten. Nadat deze exemplaren waren ontdekt, zagen brandweerlieden dat er een paar honderd meter verder nog een paar jerrycans waren gedumpt. Wat er exact in de vaatjes zat is nog niet bekend, daar wordt onderzoek naar gedaan.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>