De Witte Paardenkastanje met giftige vruchten en een van de bomen uit de brochure 'Beter met Planten'.
De Witte Paardenkastanje met giftige vruchten en een van de bomen uit de brochure 'Beter met Planten'. (Foto: Frank van Andel)

Activiteiten in Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, is de eerste dag van de Hoevense Fiets Vierdaagse een evenement dat landelijke bekendheid heeft en dat veel fietstoeristen naar Hoeven en de omgeving van Halderberge trekt. Voor de deelnemers en zij niet alleen is dit een mooie gelegenheid om tijdens een van die dagen bij het Arboretum Oudenbosch af te stappen en een bezoek te brengen aan de enige Hortus in Noord Brabant.


Thema 'Beter met Planten' komt terug tijdens de rondleidingen en in andere activiteiten van de tuin. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Exposities

Van 30 tot en met 2 juni kunt u kennismaken met de 'Wereld van de Mandala'. Helma Laanen exposeert samen met 5 cursisten, Thea Nagtzaam, José de Graaf, Corrie Reijngoudt, Marie Zagers en Ine van Veldhoven in de theekoepel van het Arboretum Oudenbosch.

Jac Brouwers exposeert van 4 mei tot en met 10 juni smeedwerk van Tuinobjecten van oude gereedschappen onder de titel 'Brou-art'. Jac geboren te Oudenbosch is Autodidact-kunstenaar, zijn werk kenmerkt zich zwarte coating met koperen ornamenten, elk object heeft een naam. De expositie van Jac vindt u verspreid door de botanische tuin.

Kaije Feenstra exposeert in de maand juni haar oeuvre tekeningen. Het werk wat in Oudenbosch op de etage van het toegangsgebouw komt te hangen is een reeks tekeningen die gedurende 4 jaar in de ochtend gemaakt zijn met potlood, aquarel en restjes koffie. De serie heet dus ook 'Potloodenkoffie'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Budel & Maarheeze

Touringcarchauffeurs m/v

zowel binnen- als buitenland

Meerdere vacatures

Zierikzee

Bezorgers

Zevenbergen

Zelfstandig bereider cosmetica

Raamsdonksveer

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief