Jongeren Tune Inn nemen cheque in ontvangst.
Jongeren Tune Inn nemen cheque in ontvangst. Foto: A.G. Overdevest

Jubilerend Homico ondersteunt jongerenproject

Sport en vereniging

BOSSCHENHOOFD - In deze corona tijd worden we allemaal in meer of minder mate beperkt in onze vrijheid. Boodschappen halen is vooral voor onze oudere niet meer die gewone discipline die velen tot voor kort nog zelfstandig konden doen. Spraken we eerst over “zolang mogelijk zelfstandig blijven”, inmiddels praten we meer over “onze kwetsbare ouderen”. Hoe snel kan het gaan!

Wat is het dan mooi om te zien dat juist een groep jongeren in actie is gekomen binnen onze gemeente Halderberge. Inmiddels koken ze al weken lang maaltijden en bezorgen deze bij ouderen thuis, voor wie het op dit moment niet zo vanzelfsprekend is dat er iedere dag een warme maaltijd op tafel kan worden gezet.

Het initiatief van de jongeren van Tune Inn heeft ook de aandacht van het jubilerende Homico getrokken. Deze stichting, die dit jaar 50 jaar bestaat, wilde graag in 2020 een project binnen Halderberge ondersteunen waar mensen blij mee gemaakt kunnen worden. En dit is zo een spontane actie waarmee een groep mensen in onze samenleving blij gemaakt wordt, dat Homico heeft besloten om de kosten voor de maaltijden van de maanden mei en juni voor haar rekening te nemen.

Cheque van 800 euro

Aan de hand van een keurig opgestelde begroting hebben de jongeren van Tune Inn aan Homico inzicht in de kosten gegeven voor het inkopen van alle ingrediënten om de maaltijden voor twee maanden te kunnen bereiden.

Met deze kennis konden de jonge vrijwilligers op vrijdag 22 mei, uit handen van de voorzitter van Homico, een cheque in ontvangst nemen van € 800,--. Ook heeft deze stichting vanuit hun kringloopwinkel wat kookgerei zoals opscheplepels, ovenwanten, messen en schalen kunnen sponsoren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief