Prima debuut Janne en Roos Englebert in de triatlon sport
Sem Lazaroms, Janne en Roos Englebert met de start.
Sem Lazaroms, Janne en Roos Englebert met de start. (Foto: Ronald Englebert)

Prima debuut Janne en Roos Englebert in de triatlon sport

  Sport en Vereniging

OUD GASTEL - Zaterdag 12 september, werd na een lange vervelende periode weer eens een sportwedstrijd georganiseerd en wel in Spijkenisse. Daar werd de 35e politie triatlon, in aangepaste vorm afgewerkt.


Op de startlijst stonden drie jeugdige Gastelaren, Sem Lazaroms, Janne en Roos Englebert, om deel te nemen aan de 1/8ste triatlon. Er moest 500 m. gezwommen worden in het kanaal, ruim 20 km. fietsen op een mooi parcours en 5 km. lopen in een bosrijke omgeving. Voor Sem is de triatlon al enkele jaren gesneden koek, voor Janne en Roos was het hun eerste triatlon, dus waren zij erg nieuwsgierig hoe het zou verlopen. Om de wedstrijd veilig te laten verlopen mochten alleen de deelnemers op het wielerterrein waar het parc ferme was ingericht, begeleiding en publiek moest van een afstand de wedstrijd volgen wat overigens goed was te doen. Daarnaast werd er steeds gestart in groepen van 25 deelnemers welke vanuit het water moesten starten. Bij toeval gingen de drie Gastelaren in dezelfde serie van start, namelijk de laatste van de 150 deelnemers, Sem met wetsuite, Janne en Roos in zwemtenue. Bij een watertemperatuur van 19 graden was dit wel aan de koude kant werd achteraf erkend. Na het zwemonderdeel, waarbij Sem als eerste aan de wissel kon beginnen en gevolgd door Janne op een aantal seconden en een halve minuut later door Roos gingen ze na prima wissels aan het fietsen beginnen. Sem reed een ijzersterke race en arriveerde na exact 40 min. weer in de wisselzone, Janne kwam na 1.40 min. en Roos na 4 min. voor hun laatste wissel in het parc ferme. Tijdens het looponderdeel werden de verschillen nog ietsje groter tussen deze drie, Sem eindigde in een eindtijd van 1uur, en 9 seconden en werd daarmee eerste junior heren en 8e in het totale deelnemersveld. Janne werd in 1uur, 3 min. en 2 sec. de 3e junior heren en 13e totaal, Roos kwam na 1 uur, 7 min. en 3 sec. binnen en werd 1e junior dames en 4e dame totaal (31 finishes). Drie tevreden sporters gingen huiswaarts met een goed gevoel. Voor Sem en Roos tevens een prima opwarmer naar zaterdag 19 september. Dan is voor hun namelijk het NK junioren in Roermond.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>