Marieke en Kees
Marieke en Kees (Foto: Adri Lazaroms)

Bijzonder huwelijkin Oud Gastel

  Verenigingen

OUD GASTEL - Kees Tak (80) en Mieke/Marieke Jonkers (77), sinds 1 maart 2022 Tak-Jonkers (voorheen Werger), gaan trouwen op vrijdag 3 juni aanstaande in de H. Laurentiuskerk te Oud Gastel om 14.00 uur tijdens een Eucharistieviering, die voor iedereen toegankelijk is. Zij zijn prominente figuren met bijzondere staat van dienst:


Kees is bekend geworden door het werk voor Zonnebloem en Rode Kruis, alsmede als vrijwilliger. Als muzikant door de Four Tak, het Conservatorium, als leraar muziek op de middelbare school, blaasorkest de Vogelmuzikanten, waarvan hij meer dan 35 jaar dirigent was en de Kruislandse Carnavalskapel ‘Workus digt’. Momenteel is hij al weer geruime tijd dirigent van het Gastels Smartlappen Koor. Verder was er nog de autorijschool en vele bestuursfuncties, waaronder lijstduwer voor Gemeente Belangen, het kerkbestuur en bestuurslid van de Gastelse Wielerronde.

Mieke kreeg landelijke bekendheid doordat ze de zanglerares van Frans Bauer werd vanaf diens 11e jaar tot op de dag van vandaag. Ook van zijn zoon Christiaan Bauer, die onlangs zijn TV debuut beleefde. Zij werd voor vele TV programma’s gevraagd en was te zien op allerlei zenders o.a. in: Revenge of the Nerds, Kruispunt, Supersenioren, 1000 Sterren Stralen, Puberruil, de Nixfactor, in spoorloos vanwege een leerling, alle Bauer-soaps, een reportage over Rachid (Marokaanse zanger die de ‘Marokaanse Frans Bauer’ werd genoemd). Met Kees samen was ze te zien in ‘Naar bed met Irene’.

Sinds 1971 werkt het paar samen in de muziek op velerlei wijze. In 1996 hebben ze met hun twee gezinnen hiervan hun 25 jarig bestaan gevierd. Door corona heeft men aan het 50 jarig bestaan in 2021 geen aandacht kunnen schenken. Het paar woont bijna 8 jaar samen en zij hopen op nog een aantal gezonde huwelijksjaren.

Degenen die hen zouden willen feliciteren kunnen dat vóór of nà de kerkdienst doen middels een felicitatieregister achter in de kerk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief