roken-wiet-hasj-joint
roken-wiet-hasj-joint

Rokers mogen in Veere alleen nog in pauze naar buiten

DOMBURG - Ambtenaren van de gemeente Veere die een sigaretje willen roken mogen dat alleen nog in hun pauzes doen. Dat staat in het nieuwe rookreglement.


Het college van burgemeester en wethouders zegt in haar voorstel dat ze ‘de netto werktijd tussen rokers en niet-rokers’ gelijk trekt. “Door geen uitzonderingen meer te maken voor rokers op het aantal pauzes per dag wordt geen onderscheid meer gemaakt”, schrijft het gemeentebestuur in haar voorstel.

Achterkant

Als de ambtenaren in hun pauze willen roken, moeten ze dat doen op de aangewezen plek, aan de achterkant van het gemeentehuis in Domburg.

Met het nieuwe reglement wil ze de rokende ambtenaren overigens ook helpen. Zo kunnen ze op hulp rekenen van Veere bij het stoppen. Voor elke rokende werknemer vergoedt de gemeente 75 procent van 150 euro voor maatregelen om te stoppen. Ze denkt dat twintig man daarvan gebruik wil maken en heeft 2250 euro opzij gezet.

Generatie

De gemeente Veere wil stappen zetten op weg naar een rookvrije generatie, het samenwerkingsverband van organisaties zoals KWF, de Hartstichting en het Longfonds met als doel kinderen te laten opgroeien in een rookvrije omgeving. “Werkgevers kunnen daarbij niet achterblijven”, aldus het college. Ze zegt dat het naleven van de regels om alertheid vraagt. “Als het consequent niet wordt toegepast neemt de impact van het reglement af met als gevolg dat de doelstellingen niet worden behaald.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6