VV Arnemuiden pakt groots uit voor 75-jarig jubileum
Het eerste elftal van VV Arnemuiden. De club doet dit jaar voor iedereen wel iets speciaals. FOTO VV ARNEMUIDEN
Het eerste elftal van VV Arnemuiden. De club doet dit jaar voor iedereen wel iets speciaals. FOTO VV ARNEMUIDEN (Foto: VV Arnemuiden)

VV Arnemuiden pakt groots uit voor 75-jarig jubileum

ARNEMUIDEN – Voetbalvereniging Arnemuiden bestaat op donderdag 26 november 75 jaar. Ter ere van dit heugelijke jubileum organiseert de vereniging dit jaar allerlei activiteiten voor haar leden. Voorzitter Ron Minnaar van Arnemuiden vertelt wat er dit jaar op het programma staat.


Bij ‘Erremuu’ laten ze er geen gras over groeien. "We gaan het groots aanpakken. Het is een bijzonder jaar voor onze vereniging", zegt Ron Minnaar. "Wanneer je als club 75 jaar bestaat, mag je daar veel aandacht aan besteden. Arnemuiden is een dorpsvereniging waar iedereen bij elkaar betrokken is. Ieder lid is even belangrijk. We zijn in het Zeeuwse amateurvoetbal een begrip. Daarnaast zijn we trots op onze status als vissersdorp. Met onze activiteiten ter ere van het jubileum gaan we dat nog meer uitstralen."

Overvol

De activiteitenkalender van VV Arnemuiden is overvol. Van jong tot oud en van spelend tot rustend lid, voor iedereen met een rood-geel hart is wel iets georganiseerd. Allereerst vindt zaterdag de wintereditie van de Hart voor Erremuucup plaats. Het programma voor dit evenement is vergeleken met de vorige editie iets uitgebreid. Naast de après ski-tent staat er namelijk een ijsbaan waarop de jonge leden zich mogen vermaken. Verder nemen naast de oudste jeugdcategorieën dit jaar ook seniorenteams van Arnemuiden deel aan het toernooi.

Plaatjesboek

De volgende activiteit laat niet lang op zich wachten. In samenwerking met Jumbo Van Overveld heeft VV Arnemuiden een voetbalplaatsjesactie op touw gezet. Bijna alle leden zijn op de foto geweest. Bij aankoop van een bepaalde hoeveelheid boodschappen bij de supermarkt krijgen bezoekers een aantal plaatjes. Leden hebben vanaf half februari tot eind april de mogelijkheid om hun album vol te plakken. De presentatie van het jubileumshirts vindt een maand later plaats. Ieder team ontvangt deze ter van het 75-jarig jubileum. Daarnaast gaan in maart de speelsters van MO19, de hoogste jeugdcategorie voor meiden, naar Prison Island en vermaken de voetballers van JO17 en JO19 zich met karten. Voor de jongste jeugdspelers staat er in april een reis naar Bobbejaanland op de planning en sponsoren ontvangen in mei een jubileumattentie.

Oud-spelers

Naast de traditionele zomereditie van de Hart voor Erremuucup en het jaarlijkse zomerfeest in juni staan er nog meer evenementen op de agenda. Zo spelen de voetballers van Arnemuiden 1 in juli onder voorbehoud op sportpark ’t Hart een oefenwedstrijd tegen een profclub. Welke dat is, is nog niet bekend. De start van het seizoen 2020-2021 vindt in augustus plaats. Ter ere van het 75-jarig jubileum speelt oud-Arnemuiden dan een wedstrijd tegen oud-VVC’68 uit Halsteren. Deze teams stonden in 1997 ook tegenover elkaar in een spannende kampioenswedstrijd. De rood-gelen trokken destijds aan het langste eind. Het vierde en vijfde seniorenelftal komen in augustus ook in actie tijdens een speciaal voor hen georganiseerd visserijtoernooi. Voor het damesteam, het tweede- en het derde seniorenelftal organiseert de vereniging in oktober een jubileumavond. De invulling hiervan staat nog niet vast.

Verjaardag

De afsluiting van het jubileumjaar vindt plaats op vrijdag 27 november, een dag na de verjaardag van VV Arnemuiden. Er is dan een receptie voor zowel eigen leden als leden van voetbalverenigingen uit de omgeving.

Het feest krijgt in de avonduren een vervolg. In een grote tent speelt een liveband muziek en draait een DJ plaatjes. Daarnaast zijn er voor ieder lid mooie prijzen te winnen tijdens de trekking van een grote loterij.

Fantastisch

Voorzitter Ron Minnaar kijkt enorm uit naar alles wat er in 2020 op de planning staat. ‘’We gaan als vereniging een fantastisch jaar tegemoet. ’’

Meer informatie over voetbalvereniging Arnemuiden is te vinden op de website www.vvarnemuiden.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>