Afbeelding
Foto: Archief

Twee mannen stelen bij meerdere winkels in Middelburg

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

MIDDELBURG - Twee mannen, 29 en 33 jaar oud en beide woonachtig in Middelburg, zijn zaterdagmiddag aangehouden wegens diefstal bij zeker vijf winkels in het centrum van Middelburg. Het gaat onder andere om kleding, parfum en tabakswaren. Deze zijn in beslag genomen. Met alle betreffende winkels is door de politie contact opgenomen. 

De twee mannen vielen op in een schoenenwinkel in het centrum van Middelburg. Medewerkers van die winkel meldden zaterdagmiddag rond 15.00 uur bij de politie dat er een verdachte situatie in de winkel had plaatsgevonden. In de schoenenwinkel ging het alarm af toen twee mannen de poortjes passeerden. De medewerkers controleerden de tassen die de mannen bij zich hadden. Daarin zagen zij geen goederen zitten die bij hen uit de winkel afkomstig waren. Volgens de medewerkers zaten er vermoedelijk wel goederen in die van diefstallen bij andere winkels afkomstig waren. De medewerkers gaven het signalement van de mannen door en verschillende politiemensen keken vanaf toen uit naar de twee mannen.

Door surveillerende agenten werden even later twee mannen aangetroffen ter hoogte van de Langevielebuitenbrug/Groene Woud. Zij voldeden volledig aan het signalement. De agenten keken in de tassen die de mannen bij zich hadden en zagen er goederen in zitten die hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig waren. De camerabeelden van de winkels zullen worden bekeken en het onderzoek wordt voortgezet. De verdachten worden zondag verder gehoord.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief