Nog geen terrassen in Middelburg
<p>Markt Middelburg 02-02-2021</p>

Markt Middelburg 02-02-2021

(Foto:)

Nog geen terrassen in Middelburg

MIDDELBURG - Cafés in onder meer Breda, Amsterdam en Maastricht openden vandaag kortstondig de terrassen uit protest tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Dat gebeurde niet in Middelburg, al is ook daar enige beweging te bespeuren bij horecazaken.


Een aangenaam zonnetje, bijna windstil en overal mensen die gemoedelijk met elkaar staan te kletsen, of die genieten van een ijsje of een bakje afhaalkoffie. Normaal gesproken een ideale dag voor horecaondernemers om de eerste gasten van het seizoen te ontvangen op het terras, maar niet op 2 maart 2021: cafés en restaurants mogen hun deuren nog altijd niet openen van de overheid. 

Op de Markt in Middelburg geen protestacties vandaag, maar bij enkele zaken zijn de eerste terrasstoelen en -tafels al buitengezet, binnen omheiningen die zijn gemaakt van ander meubilair. De eerste, nog ingeklapte parasols en windschermen staan ook al op hun zomerplek op het plein. Het is een aanblik die liefhebbers hoopvol stemt. “Gaan ze al bijna open ja?” Je hóórt het voorbijgangers gewoon vragen. Maar dat is dus niet het geval. Iedereen zal nog even geduld moeten hebben. Het zijn louter voorbereidingen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6