Rutger Schonis
Rutger Schonis Foto: Wikimedia Commons

D66 Middelburg draagt oud-Kamerlid Rutger Schonis voor als wethouderskandidaat

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - D66 Middelburg draagt oud-Kamerlid Rutger Schonis voor als wethouderskandidaat. Lijsttrekker Bas van der Reest is blij dat Rutger Schonis zich beschikbaar heeft gesteld als wethouderskandidaat voor de gemeente Middelburg. “Rutger, als geboren en getogen Middelburger, brengt met zijn brede achtergrond de juiste verhouding tussen politiek-bestuurlijke ervaring en lokale betrokkenheid.”

“Al jaren zet ik me in voor een duurzaam en eerlijker Nederland. Het lijkt me een voorrecht om daar ook in mijn thuisstad aan te mogen werken. Ik wil graag een bijdrage leveren aan een groenere en duurzamere gemeente; vooral ook een gemeente waar voor iedereen een woning te vinden is”,  aldus de kersverse wethouderskandidaat.

Rutger Schonis was tot vorig jaar lid van de Tweede Kamer. Daarvoor werkte hij als zelfstandig adviseur en adviseerde hij overheden en bedrijven bij grote ruimtelijke projecten. Met name duurzame energie had hierbij zijn bijzondere aandacht. Na zijn periode in de Tweede Kamer heeft hij dit werk weer opgepakt. Rutger was eerder ook Statenlid in Zeeland



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief