Afbeelding
Foto: Dennis van Akkeren

Walcherse gezichten van eenzaamheid

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

OOSTKAPELLE - Inwoners van Walcheren gingen in gesprek met jonge en oudere inwoners van Walcheren die zich eenzaam voelen of zich eenzaam hebben gevoeld. Het werden bijzondere, intense ontmoetingen. Elke interviewer maakte van dit gesprek een geschreven portret. De portretten geven een indruk van hoe het is om je eenzaam te voelen, ze schetsen herkenbare situaties in ieders leven en ze bieden handvatten en ideeën om iets te doen tegen de gevoelens van eenzaamheid. 

Deze indrukwekkende portretten zijn te lezen op de nieuwe website van Platform Eenzaamheid Walcheren (www.ontmoetingwalcheren.nl) en op de website van Welzijn Veere (www.welzijnveere.nl). 

Tentoonstelling ‘Walcherse gezichten van eenzaamheid’
De portretten zijn ook te bezichtigen op de gratis tentoonstelling ‘Walcherse gezichten van eenzaamheid’, bij Welzijn Veere aan Schoolstraat 4 in Oostkapelle?. De expositie is te bezoeken van 29 september t/m 7 oktober (tijdens werkdagen)?, van 09.00 tot 12.00 uur.

Initiatief Platform Eenzaamheid
De portretten zijn gemaakt op initiatief van Platform Eenzaamheid Walcheren. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (29 september tot en met 6 oktober) wil het Platform op deze wijze meer aandacht geven aan het bespreekbaar maken van eenzaamheid, in de hoop het taboe op eenzaamheid te doorbreken. Deze interviews sluiten aan op het project ‘Praat met me’ van de fotograaf Dennis van Akkeren. Bekijk zijn portretten op praatmetme.nu.

Meer informatie? Bel of mail: 06 10 12 19 03 of d.vanderstoep@welzijnveere.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief