Afbeelding

Jongeren aan het woord in de Tweede Kamer

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - In de Tweede Kamer in Den Haag vindt maandag (23 april) het Nationaal Jeugddebat plaats. Hierbij zijn onder meer jongeren uit Heinkenszand, Lewedorp, Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland, Schore en Wolphaartsdijk aanwezig.

In totaal komen er dit keer 125 jongeren uit heel Nederland samen om hun nauwkeurig voorbereide plannen aan politici voor te leggen. Het Nationaal Jeugddebat geeft jongeren uit alle provincies van Nederland een stem, zodat zij met beleidsmakers kunnen bespreken wat voor hen belangrijk is.

Onderwerpen

Verschillende onderwerpen komen aan bod, van het debatteren over de aanpak van kindermishandeling met minister De Jonge tot drugsgebruik onder jongeren met Tweede Kamerleden Raemakers (D66) en Westerveld (GroenLinks).

Daarnaast wordt er gedebatteerd over het thema discriminatie op de arbeidsmarkt met staatssecretaris Van Ark en het thema natuur- en klimaatveranderingen komt aan bod bij Speciaal Gezant Klimaat, Marcel Beukeboom. 

Voorbereidingen

Aan het Nationaal Jeugddebat gingen vele debatten vooraf. In het najaar van 2017 vonden de Provinciale Jeugddebatten plaats. De jongeren droegen zelf de thema's aan waarover ze wilden debatteren en kregen op verschillende trainingsmomenten debatvaardigheden aangeleerd.

Klik hier voor meer informatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief