De verdachten werden meegenomen naar het bureau.
De verdachten werden meegenomen naar het bureau. Foto: Creative Commons

Zeven personen aangehouden voor reeks auto-inbraken kustgebied

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

DOMBURG - Er zijn donderdag 16 augustus rond 15.45 uur zeven personen tijdens een controle gearresteerd. Dit omdat ze worden verdacht van auto-inbraken langs de kust. De verdachten zitten nog steeds vast voor nader onderzoek. 

Omdat er de laatste tijd veel auto-inbraken waren gepleegd, hield de politie donderdag een extra controle in het kustgebied. Tijdens een controle van acht personen in een camper kon de politie geen identiteit vaststellen. Daarnaast kwam het signalement overeen met het signalement bij minstens twee auto-inbraken. De Officier van Justitie gaf de politie toestemming om de vier volwassenen en drie minderjarigen buiten heterdaad aan te houden. De zorgdiensten namen de zorg van de baby op zich. 

Een deel van het onderzoek gaat om de identiteit vaststellen. Dit doet de politie samen met de vreemdelingenpolitie. Een ander deel draait om de auto-inbraken. Tijdens een doorzoeking van de camper vond de politie vooral niet geregistreerde goederen. Dat maakt het onderzoek moeilijker, zo vind je minder snel de rechtmatige eigenaar. Sommige eigenaren die al aangifte hadden gedaan herkenden hun spullen. 

De verdachten zitten nog vast. Voor de minderjarigen werd de kinderrechter ingeschakeld. Zij mogen niet zomaar opgesloten worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief